Monday, April 30

Bila mana suami menjaga anak.....

weekend baru ni ni encik somi mengambil alih tugas aku
menjaga anak semasa aku mengxtvitikan diri nun di dalam hutan
segala tugas harian di rumah perlu digalas oleh seorang yang bernama SUAMI..

sepanjang aku di hutan itu..kami terputus hubungan selama 2 hari satu malam
punyalah aku prepared beli sim kad MAXIS semata-mata untuk berhubung
namun hampa belaka huhuhu
sepanjang di sana hati aku resah gelisah jugak sebab tak dapat dengar suara mereka berdua
perasaan ni rasa mebuak-buak sekali

bila waktu nak balik di Kuala Tahan barulah kami dapat berhubung semula
syukur Alhamdulillah...semuanya ok2 sajer kata encik somi!!
dengar perkataan ok..hati ku sudah legaaaaa
mms gambar Aiman sebagai pengubat rindu..



berposing untuk si ibu yang sangat merinduinya....OH TIDAK!!!! kat belakang tu bergumpal sekali 'comforter'..tidak dilipat elok-elok erkkkkk dan diseret di atas lantai hmmmmmm...tak kiralah asal kamu berdua hepi di rumah walaupun udah macam tongkang pecah sekali pun bila ibu balik nanti....



good boy berusaha untuk menyiapkan semua homework yang diberi



hepi kemain lagi sebab dapat makan eskrem..kalau dengan ibu bercatu-catu ibu nak bagi makan benda-benda gitu hahahahaha...confirm lantai melekit sana sini..ibu redha....buat encik somi terima kasih menggalas tugas si isteri sepenuhnya...terima kasih jugak sebab dapat memahami si isteri..KAULAH SEGALANYA!!!!


Lebam XPDC!!!

Syukur Alhamdulillah kami semua selamat sampai dari Taman Negara jam 11 malam tadi
satu badan punyalah terasa lenguhnya
pengalaman di Taman Negara
memang best tak terkata!!!!
walaupun keadaan tempatnya yang berbukit-bukit
tapi kami semua tetap enjoy dengan xtvt yang telah dianjurkan

hari ni aku gagahkan jugak badan aku ni pegi kerja
rasa macam nak cari bantal ajer nak tido baring
akan tetapi kerjaku menanti untuk disiapkan
hari ni pegi kerja dengan badan
lenguh kaki tangan...lebam sana sini....bertanda itu ini ......

Sunday, April 29

Rindu Pada Si Dia....













I LOVE UOLLS TO MUCH!!!! MUAH...MUAH...MUAHHH...

Saturday, April 28

Aiman Vs Si Jalak









Friday, April 27

Sedapnya Mangga Epal!

di saat mulut aku loya
gara-gara makan nasi bersupkan daging + air bandung
rasa makanan macam nak terkeluar balik
erkkkkkkkkk

tq sham sebab bagi buah mangga epal
bestnyerlah rumah dia ada pokok mangga ni
selalu berbuah tak ikut musim
ni mesti berkat sham selalu bagi kat orang

harus aku taram buah ni sekarang
bagi hilang loya tekak aku!!!!
cicah dengan garam pun jadilah yek...



besar buahnya...tapi yang satu tuh ada tanduk hihihhi


kita zoom dekat sikit

Ekspedisi Ke Taman Negara

malam ni aku akan berekspidisi ke
Taman Negara, Pahang
hati ni sangatlah teruja
pasalnya first time aku pergi ni
orang jati pahang
tapi first time pegi Taman Negara huhuhuhu
apalah yang ada kat sana yer......???
katanya sangat menarik
many beautiful and exciting wildlife waiting for us.......


selama ni hanya dengar cerita saja dari member-member
Aiman tidak dapat ikut serta
biasalah bawah umur
belum boleh join aktiviti yang lasak-lasak nih
tapi ibu akan sentiasa merinduimu 'montek'....

bertolak ke sana
tepat jam 12 malam..subuh dijangka sampai
semoga perjalanan kami semua selamat pergi dan balik
tapi dingatkan tempat begini ada bahayanya dan beberapa amaran perlu dipatuhi




segala persiapan telah dibuat. cukup memadai dengan hanya satu backpack. senang nak angkut ke sana ke mari memandangkan kami check-in pun lambat nanti.......



Jangan Keluar Barisan, Kuras....

Situasi sedang memandu kereta...

Aiman : Ibu ...car tu color apa? (sambil tunjuk kereta depan)

Ibu : oh kereta tu color merah...(kancil merah)

Aiman : yeah!!! 10 markah untuk ibu..

Ibu : 10 je ker..(pandai pulak bagi markah2 kat aku...ni mesti tiru gaya cikgu)
        sambil tuh aku nak mencilok kereta ke kanan...so muncung kereta aku keluar le sikitkan

Aiman : Ibu!! janganla keluar barisan..masuk balik dalam barisan

mulanya aku tak faham...lepas tu bila aku buat kali kedua benda yang sama Aiman cakap lagi. barulah aku tahu dia marah sebab kereta tak duduk dalam lane yang betul...oh sabar je la anakku. kalau tak buat macam tu lambat kita nak sampai ....ikut belakang kereta yang sedang hangatttttt bercinta!!!!


Situasi semasa menidurkan Aiman


Abah : Aiman cepat tidur esok nak g skolah

Aiman : saya tak mengantoklah 

Abah : cepat kita golek2

Aiman : abah baca quras...quras tau

Abah : (memikir apa itu KURAS)

Aiman : Abah cepatlah ...baca quras

(Abah tanya kat aku KURAS tuh apa..ayat kursi ker. bila tanya aiman kata bukan. dia tetap kata KURAS)

Aiman : cepatlah abah..baca quras...tadi aiman belajar quras

Ibu & Abah memikir apalah quras..baca satu2 surah lazim...bila tiba turn surah Quraish...



Aiman : haaaa pandai baca KURAS....

Abah & Ibu : (emmmmm surah Quraish rupanya)

Thursday, April 26

kereta saya kotor

patutlah diam jer.

rupanya dalam bilik air

basuh kete dia

aduhaiii dia buat lagi

tapi kali ni nasib baik dalam bilik air

kalau kat luar mau berlecak la air

puaslah aku nak mengemop

bila tanya

kete saya kotor la ibu!!!!!!


Published with Blogger-droid v2.0.4

KL International Bookfair 2012 @PWTC

sepertia biasa sambutan KLIBF akan diadakan di PWTC
tak sabar rasanya nak ke sana
mencari buku-buku yang baru
setiap tahun aku tak miss pergi
bermula esok 27.04 hingga 6.5
ingat tau jangan lupa 6.5 dah habis
cepat-cepat pergi ke sana
rebut buku yang ada

aku jugak suka beli buku aiman time KLIBF nih
harga buku lebih murah dari biasa...
esok aku tak dapat pergi
weekend pulak aku ada hal
aku berada luar kawasan
dari ibu kota hihihi....
so isnin 30hb baru berkesempatan nak pergi


me with my bff!


JOM ramai2 kita meriahkan KLIBF untuk tahun ini

 'Bangsa Membaca Bangsa Berjaya'

Rezeki Di Bulan April!!

Bulan APRIL 2012
bulan yang dinanti-nantikan oleh aku
apa tidaknya
bulan April nilah...
aku terima gaji baru hup..hup..horey!!!!
semua kakitangan awam menikmati kenaikan gaji sebanyak 13%
untuk tahun ni ada dua kali kenaikan
lega sesangat rasanya
mesti ramai yang bercadang untuk...
tukar kereta baru .....
beli rumah baru....
kahwin baru...OH NO!!!

untuk back dated aku dah terima awal untuk 3 bulan masa bulan mac
lagi mengembirakan aku
bulan APRIL ini juga
aku dapat elaun menanggung kerja untuk 3 bulan
berturut-turut bulan nampaknya
bulan depan nganga aje ler
tak ada dapat apa pun
hanya gaji biasa semata huhuhuhuhu

tapi yang pasti
mata dah juling nengok benda-benda yang SALE!!!SALE!!!!
pantang ada duit sikit kat tangan
mulalah nak membeli...
hmmmm orang perempuan biasalah kan
yer dok...??????

apa-apa pun SYUKUR ALHAMDULILLAH.........

Wednesday, April 25

my cuties!



Eh.... Tak Kotor La!!!

Aku begitu memuji...
penyewa rumah kami di Selayang ini
lama juga dia menyewa
pindah disebabkan mereka sudah membeli rumah baru
kalau dapat penyewa yang macam ni
memang aku suka
ditinggalkannya dalam...
berkeadaan baik..
aku dan encik somi berpuas hati..

kalau nak di bandingkan dengan keadaan RUMAH KAMI YANG INI
jauh beza sekali....
abis satu rumah aku kena cat semula
jenuh aku dan encik somi nak merepair balik apa yang patut...
itulah ragam penyewa namanya

tapi kalau dapat penyewa yang baik sebegini
oh gumbiranya!!!!
jaga rumah kita macam rumah dia sendiri...

sebelum penyewa baru masuk
ingat nak pasang grill satu rumah
sebab pasang dekat yatch jer...
bleh ler naik sewa kan hikhikhik....


  
oh sink nih diaorang gantikan yang baru hihihihi...














#WW ~~ JANJI & TERIMA KASIH ANAK PEREMPUAN


Tuesday, April 24

menu hidangan malam ini

hari ni sampai rumah lebih awal dari biasa

kat opis rasa boring jer

sebab my bff tak ada kat opis

so tu yang agak suram muram tuh....

menu untuk malam ni


ikan goreng...sambal udang...pajeri nenas

peberet aku pajeri nenas....


selamat menjamu selera semua!


Published with Blogger-droid v2.0.4

Wedding Day...SIVA

HAPPY WEDDING DAY TO SIVA

memang tak plan nak pegi sebenarnya
sajer keluar jalan-jalan pergi minum cendol n goreng pisang
tetiba member encik somi call
ajak pergi wedding member diaorang..SIVA
@ KDU, Hall...damansara
dari rumah macam malas nak pergi mulanya hihihi
erkkkk aku dah ler cam selekeh ajer..
bantai ajerlah dengan gaya simple mak poi huhuhuhu...






seronok pulak aku tengok tarian ni...hepi jer diaorang



siap ada buaian uuuuu...tapi tak tahu pulak untuk tujuan apa...atau untuk decor semata-mata



geng belang kepong!



aiman request nak naik stage nak menari..sabo je lah ingat nih kenduri sedara ker weiiiii nak naik stage bagai




pehal kepala aku senget-senget tuh....

and last....


kalau pergi mana-mana kenduri kawen mesti dapat GOOR GIFT...hohhhooho




GERITA GEMBIRA BUAT KAKITANGAN FELDA!!

buat kakitangan FELDA semua
betapa seronoknya anda semua sekarang yer
bergembira dengan.....
huh jeles i tau.....





dikatakan mereka semua menerima hampir 4 BULAN bonus bagi tahun ini...
tu belum lagi terima duit saham yang dikatakan beribu-ribu jugak nanti akan dapat
betapa untungnya staff FELDA kan
walaupun gomen tapi dapat bonus tambahan lain...
syukur Alhamdulillah...

SELAMAT BERBELANJA!!!!!




Monday, April 23

KUIH LOMPANG WHITEY PINK...








LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

© Copyright Kantan Merah - Designed by Krafty Palette