Thursday, May 31

Kasut saiz berapa ni ????




hujung kaki aku pun dah tentu tak muat nak masuk ....

BE ke 3 dalam bulan MEI

syukur Alhamdulillah
bulan ni ada 3 BE baru
first aku dapat maxis Iphone 4s
2nd untuk RHB Internet Banking
then yang terbaru untuk Kantan Merah

UIP Madagascar 3
melekatlah sini lama-lama yer


mood ... hepi yeahhh!!!

3 sekawan... 3 lawan

cuti sekolah 2 minggu ni
aku tengok aiman bukan main happy lagi dia
apa taknya sebab dapat main dan main....
yang peliknya time cuti
dia bangun awal pagi
klau time skolah agak liat nak bangun
hmmmm.... 

selalunya time cuti sekolah 
aku hantar dia kat rumah baby sitter
tapi kali ni tak hantar
dia bersuka ria dengan kazen-kazennya di rumah
ke mana saja ... 3 sekawan


Aiman.. Aqil... Ayip
dalam rapat-rapat mesra tuh selalu gaduh jugak.. 
tapi budak klau gaduh cepat jer baik
kalau orang tua yang gaduh adoiii lama nak berbaik semula kan!!!



mereka bertiga yang tidak mengerti apa-apa ... (semasa pemergian adik kepada Aqil dan Ayip menghadap ILAHI)





biarpun rumah dah macam tongkang pecah aku biarkan .... asal mereka happy!!!

Wednesday, May 30

sup ayam lawan dengan sambal udang petai kunyit



Published with Blogger-droid v2.0.4

#WW~ senyum!!




#WW ~ Awan Mendung @8.00am





view dari belakang tempat aku... bunyi deruan angin yang menyeramkan...

Allahumma Shoyyiban Na’fian "Ya Allah turunkanlah hujan yang bermanfaat (HR. Bukhari) Berdoalah ketika hujan krn waktu itu doa mustajab: “Dua doa yang tidak pernah ditolak ; doa ketika waktu adzan dan doa ketika waktu hujan”

Tuesday, May 29

Langkah Berjaga-jaga!

Disebabkan badan aku yang bersaiz begini
dengan berat yang begini
langkah berjaga-jaga harus diambil
untuk elak dari penyakit 'DIABETES'
doktor nasihatkan untuk tidak mengambil makanan yang terlalu manis
penyakit bahaya itu boleh datang bila-bila masa sahaja
tanpa kita sedari
biasanya penyakit ini akan mula menyerang pada umur 35 tahun ke atas
jika tidak mengamalkan pemakanan dan aktiviti fizikal yang sihat
lebih lagi kalau background family yang dah ada penyakit ni
tapi bab makan nih memang susah sikit nak elak hihihhi
bila breakfast kadang tu aku suka bedal kuih manis-manis...air manis
bila tengok mak aku menderita sakit kencing manis
aku jadi takut!
mak suruh aku jaga makan jangan jadi macam dia
bila dah kena kebarangkalian untuk pulih sangatlah payah
hanya boleh mengawal jer dengan makan ubat
minta dijauhkanla diri kita semua dari penyakit yang berbahaya ini!!!

mak suruh aku amalkan makan PERIA KATAK..
erkkk rasa buah ni punyalah pahit
tapi disebalik kepahitan tuh tersembunyi banyak khasiatnya
tapi aku bolehlah makan buah peria ni sebab aku ni penggemar sayur
kebetulan kat rumah aku ada pokok ni
pokok yang senang sangat nak hidup
aku campak jer biji terus tumbuh melata
bila buah peria ni masak buahnya kuning dan biji dia color merah ...cantik!
selama ini aku petik buah dia bagi kat neighbour ajer tak makan pun

malam tadi..aku try rebus dan buat sambal gesek
emmmmmmm...... boleh tahan juga!
kata ayah makan mentah-mentah lagi sedap
tapi aku cannot gi hihihihi!!!!



Monday, May 28

Buku Baru Untuk Aiman

Untuk bulan ini aku belikan buku baru untuk Aiman
untuk galakkan dia cintakan buku
belikan buku yang banyak illustration
lebih lagi colourful
memang dia suka

hey ROARY!!!


interactive book ... boleh bukak pada gambarajah yang dibuat macam tingkap tu (cone)  dan akan jumpa sesuatu di dalamnya.. sambil bercerita suruh Aiman mencari benda-benda yang tersembunyi di situ.. menarikkan!


and this book


Sunday, May 27

pon!pon!pon!

Published with Blogger-droid v2.0.4

Saturday, May 26

cuba kaedah rawatan tradisional

urat tangan dan kaki mak sebelah kanan tegang dan sakit

doktor pun tak tahu kenapa

dan benarkan mak untuk balik rumah.... dan berehat

kami cuba ubat mak

dengan rawatan tradisional pulak

barut tangan dan kaki

gunakan daun pokok tembaga suasa

pokok yang biasanya digunakan untuk

orang yang mengalami patah kaki atau tangan


kami sentiasa berdoa untuk mak.......


Published with Blogger-droid v2.0.4

Friday, May 25

harap mak cepat sembuh

keadaan mak sekarang masih lemah

kakinya masih terasa bisa

badan pulak demam

kami semua harap mak cepat sembuh


Published with Blogger-droid v2.0.4

Thursday, May 24

balik kampung



on the way back kampung

mak masuk hospital

disebabkan jari kakinya patah

dan luka kecil yang berdarah dan bernanah

keadaan mak ok kata ayah... dia boleh jaga

aku sebagai anak tetap nak balik juga

nak jaga mak...

aku balik sorang dulu... esok encik somi bawak aiman balik

esok kena amik report card aiman....so abah sorang je la yang pergi...


Published with Blogger-droid v2.0.4

Wednesday, May 23

One More BE @kantanmerah

tq to nuffnang bagi lagi satu BE untuk kantan merah
BE untuk ... RHB internet banking GSC
menarilah lama lagi di sini....



berurusan dengan internet banking
menjadi mudah cepat dan senang!






#WW ~ Merajuk..




Tuesday, May 22

TAKDIR ILAHI PENENTU SEGALA......

ALFATIHAH BUAT ANAK SAUDARAKU YANG BARU

TELAH KEMBALI KERAHMATULLAH PADA AHAD JAM 9.30 PAGI....


Published with Blogger-droid v2.0.4

Monday, May 21

BE Baru Untuk Kantan Merah!

BE baru untuk Kantan Merah .... (Maxis Iphone 4s)
harap lama dapat bertahan di sini
duduk lama sikit ...menari-nari lah di Kantan Merah yer wahai Maxis
biar meter tuh berjalan laju sikit huhuhuhu
start dengan sen sahaja ..tak apalah janji melekat
wehuuuu!!!



aku suka dengan design iphone
lebih-lebih lagi bila color putih
berangan ajerlah ..... nak beli tak dapek..



Saturday, May 19

manfaat cuti hujung minggu

oleh kerana last week tak dapat nak berehat di hujung minggu
so this weekend harus dimanfaatkan sepenuhnya
nk berehat nak mengemas
hhuhuhuhuhu mana satu ni....?
rumah pun dah macam tongkang nih adoiii

testing untuk bloggeroid
tp aku tengah pening
kat mana button untuk add image bagi tab 10.1
ada sesiapa yg tahu x.......

posted from Bloggeroid

my little nephew

syukur alhamdulillah semalam kami semua dapat anak buah baru

selamat dilahirkan pagi semalam @ampang puteri

cucu yang ke 8 dalam family encik somi

dalam pada kami kegembiraan.....

my SIL mengalami komplikasi luka dalaman menyebabkan pendarahan

dan keadaanya bertambah baik sekarang

akan tetapi keadaan baby yang tadi nampak ok ( seperti dalam gambar)

baby tiba-tiba jadi biru. ..refer to doctor sebab ada infection

sekarang baby masih dalam ICU

untuk terima rawatan......

mohon doa kalian semua agar semuanya selamat hendaknya..........


Published with Blogger-droid v2.0.4

Friday, May 18

DIY : Simple Teacher's Day Gift









iqra'

teringat aku zaman kecik-kecik dulu

aku baca muqaddam

siap dengan penunjuk guna lidi atau buluh yang dah diraut

aku punya cover muqaddam color hijau

tulisan kat dalam besar.......

dan ada juga rancangan kat tv1...... muqaddam bersama ustaz hassan....


sekarang tengok aiman baca iqra' pulak

petang dia ada iqra' kat skoll

so far alhamdulillah bacaannya.....






Published with Blogger-droid v2.0.4

Thursday, May 17

The Next Best Thing To Cash Out!

The best time to cash out again.....before this on February 12

I want to buy a wristlet because i need somewhere to put my money and my phone, and i don't like carrying a big bag if i'm only carrying a few things in it....

and of course I love Coach wristlet!



Alhamdulillah....

Barang Yang Lama Jangan Dibuang

Jam lama aku zaman remaja-remaja dulu
jam elle blue color..remaja dulu sukalah color2 nih kan
walaupun sudah bertahun lamanya
masih elok lagi cuma tali yang problem
aku dah puas mencari untuk dapatkan tali yang sama
tapi elle tak ada keluarkan lagi tali yang sama
jam ni sudah lama tersadai
tapi aku tetap simpan
sebab aku ni jenis yang sayangkan barang-barang aku


jam lama berwajah baru...dan masih elok untuk dipakai
aku gantikan dengan tali color putih
dan ada yang tegur... wah jam baru!
walaupun usianya sudah lama ..... tapi nampak baru....
love it!!!!

Wednesday, May 16

#WW ~~ Kids Cooking Classroom Activities!!


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

© Copyright Kantan Merah - Designed by Krafty Palette