Wednesday, June 27

Selamat Sampai

Alhamdulillah kami selamat sampai di kuantan

sedang menunggu ayah tercinta

ambil di airport

encik somi tercinta tak dapat cuti awal

hari jumaat baru dapat balik

sabtu ni rumah kami ada

majlis perkahwinan tuk my luvly sis

yang mana duduk di kuantan jemputlah datang ke rumah

weeeee.......


Published with Blogger-droid v2.0.4

Tuesday, June 26

Rumahku Tiada Berbunga

siapa yang tidak suka akan BUNGA
tak kiralah ianya hidup atau hiasan plastik sahaja
Wanita dan bunga adalah sinonim
hati mana-mana wanita pasti terpaut dengan keindahan dan kecantikan sesuatu bunga itu
dari bentuk, warna , baunya memang menawan hati meruntun jiwa
aku salah seorang peminat bunga
tak kira yang hidup atau bunga plastik
tapi rumah aku satu bunga pun tak ada
kata orang rumah kalau tak berbunga
tiada serinya huhuhuhuhu!!!!
bunga hiasan aku sukakan yang simple sahaja
nak jimat kos punya pasal
beli dan gubah sendiri
ntah apa yang jadi pun aku tak tahulah
malu kat orang yang pandai gubah-gubah ni
percubaan pertama aku beli bunga biasa
dan cuba gubah ikut citarasa aku

apa yang aku buat dia pun nak buat juga..
sponge terpaksa dikerat untuk dia
cocoklah ikut suka kamuuuuu



marah bila aku nak cabut apa yang dia dah susun... erkkk camaner aku nak gubah 


dan....... untuk gubahan aku yang simple sempoii!!!!



kat mana nak letak nih.....??????


Monday, June 25

Isnin Yang Indah

Syukur Alhamdulillah.. pagi Isnin yang indah dengan keadaan cuaca yang amat baik. Tiada lagi berjerubu. Cuaca di sini nyaman dan segar banyak kehijauan pokok dan kicauan burung sesekali terdengar 'tung'! burung telah melanggar cermin tingkap....aduhhh kasihannya! alamat peninglah burung tu. Suka tengok burung-burung yang berwarna warni berlegar sana sini. Hidupnya bebas terbang ke sana ke mari. 

Hari ini juga aku .... Cuba jauhkan diri dari penyakit MONDAY SICKNESS ..
Motivasi diri yang tinggi amat diperlukan ketika ini... tambah-tambah lagi bila mood dah tak ada. 
Come on !! come on!! come on!!!!!!

Monday, June 18

Kembali Bersiaran!!!

hai kawan-kawan semua!!

Lama sudah Kantan Merah tutup rumah
berehat.. bercuti....
fuuuhhhh lega rasanya bila dah bercuti
kini amik mood balik untuk bekerja!
and berblogging seperti biasa!!!

rindu kamu semua!!!!!!





Tuesday, June 5

syurga dan neraka

ibu janganlah marah aiman.... nanti masuk suge (syurga)

ibu marah aiman. .. masuk api nelaka (neraka)

hmmmm kita pulak diwarningnya


bila aiman cakap macam ni

aku teringat zaman kanak-kanak aku

mulanya aku mengenal

apa itu syurga

dan apa itu neraka

emak menceritakan kat aku

keadaan syurga dan neraka

tiba part cerita untuk neraka

aku menangis teresak-esak

kerana ketakutan yang teramat sangat

betapa azabnya tempat itu!



Published with Blogger-droid v2.0.4

Monday, June 4

tepung magik!

Published with Blogger-droid v2.0.4

tepung magik

pes time aku nak gunakan tepung

untuk goreng ayam dan udang

sangat mudah untuk digunakan

hanya gauk saja dan gorengkan

rasanya yang sedap dan crispy!


Published with Blogger-droid v2.0.4

Sunday, June 3

2 BE baru untuk bulan JUNE

weweeee kantanmerah baru dapat 2 be baru

untuk bulan june

samsung s3

friso 1001


anyway tqvm nuffnang


Published with Blogger-droid v2.0.4

makan kenduri

jalan makan kenduri di teluk intan

pagi lagi dah gerak

meraikan pengantin a.k.a member encik somi

yang nama komersialnya MEON

cuti skolah ni biasalah kenduri aja

makan nasi minyak ajer hihihihi


Published with Blogger-droid v2.0.4

Saturday, June 2

jalan jalan hujung minggu

menekan pedal minyak ke mana sahaja

janji keluar bejalan

nak jalan jauh encik somi pulak bizi

harap next week segala yang di plan berjalan

destinasi yang nak dituju


the mines shopping fair.....

ada benda yang kami nak cari!


Published with Blogger-droid v2.0.4

Friday, June 1

Test Drive Di Litar

Aiman selalu cakap suruh kami belikan
kereta atau motor yang bercas batery yang selalu banyak kat pasaraya2 tu
tapi kami tak belikan pun huhuhuhu
encik somi kata bukannya nak main selalu
lama-lama dia akan boring
harga pulak boleh tahan mahal untuk satu
kebiasaannya Aiman drive dalam pasaraya jer
haaa kali ni ibu ngan abah nak tengok
camanelah agaknya dia drive on the road pulak

which side of the road to drive on...? left or right...?
heheheheh his blur... malaysia drives on the left side of the road lah!
and the traffic light ....
he knows the traffic light rules
red for stop
yellow for standby
and green for go!!
okay good!

lets go Aiman!





first one.... kuikuikui



confused traffic light no color... action jer tuh!!!







LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

© Copyright Kantan Merah - Designed by Krafty Palette