Friday, August 17

Balik Raya..Balik Kampung!!!

tak sabar sangat dah rasanya
hanya jasad di opis
yang lain semua ingat nak raya jer ni...
kepada yang nak balik kampung
hati-hati memandu yer
kami ucapkan
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI..MAAF ZAHIR BATIN

suka-suka jugak balik kampung
rumah nak tinggal lama ni
so persediaannya isilah borang rondaan polis
dan submit kat balai polis berhampiran
incik-incik polis jasamu dikenang
satu pengorbanan untuk semua


Thursday, August 16

Di Hari Pertama Cuti Sekolah

tidak dapat menikmati sepenuhnya cuti sekolah
pada hari pertama
ibu masih lagi bekerja hari ini
dan esok juga huhuhuhu
nak tak nak kena ikut ibu pergi kerja
bawak segala apa yang patut
untuk dia tak boring nanti


belum pun setengah jam masa berlalu
...ibu saya boringlah ibu.............
hoohohhhohoo belum pun lagi separuh masa pertama
camno nih?

Wednesday, August 15

#WW ~ Menu Berbuka Di Hari Semalam


Tuesday, August 14

Love It!!

barang-barang keperluan raya Alhamdulillah semua dah cukup
tahun ni kami sekeluarga bersederhana sahaja
tahun ni aku cuba untuk tidak membazir
tapi ada satu benda yang aku tak boleh nak lepaskan 
untuk tidak dari membeli
kalau dah terpandang
aku mesti nak kena beli
gara-gara untuk melengkapkan koleksi
warna-warnanya buat aku tertarik menarik da boom!!
meskipun dah ada benda yang sama cuma color yang berbeza
tetap NAK BELI JUGAK.....


bertambah lagi koleksi baru weeeee
bagi aku tupperware sangat berbaloi bila memakainya



Monday, August 13

Pecah Tabung Kebabomm!!


gara-gara si hero kecik kami
yang sudah pandai demand
nak itu nak ini
dan gara-gara adik aku jugaklah ni
menghasut suruh beli
huhuhuhuhu apa nak buek
pecahla tabung
ntah berapa jer yang dapat
dan ntah berapa yang perlu di top up
gara-gara untuk ini




atau ini







Friday, August 10

Garden.... Gardening

kali ni tanam menanam pokok bunga pulak
pokok yang dipilih ikut suka hati kami bertiga
tak kiralah pokok apa
asal cantik... asal boleh tanam....asal murah
projek kali ini diberi nama............
----------------------------------
----------------------------------




beginilah jadinya campur sana sini
bila citarasa tak sama
pokok lain-lain spesis.. color pun campur haduk
hantam sajalah....
jangan disebabkan pokok bunga
somi isteri gaduh-gaduh pulak kan
tanam sajer ...harmoni gitu

itu yang diberi nama
mixed border planting style!!

Thursday, August 9

Si Matahari Yang Comel

lama blog Kantan Merah sunyi sepi
lama juga tak story pasal hero kecik aku Aiman

aktiviti yang dia suka buat sekarang... MELUKIS
yang aku perhatikan dia suka lukis
apa yang ada di persekitaran dan sekeliling dia
nak kata cantik sangat tu ...tak tahulah aku
sebab aku tak tahu nak menilai hasil seni seorang kanak-kanak
tiada pengalaman...
dan baru nilah sorang anak aku pun
yang berusia 3 tahun 7 bulan
tapi sebagai ibunya aku dah suka sangat bila tengok
dia lukis dan luahkan dalam lukisan
mengikut imiginasi!
biarpun ianya hanya lakaran dan contengan... aku sangat-sangat suka weeeeeee







kenapa yang ini besar.... jawab Aiman ini ibu dia.. oh hohohohohho!!!!!

Wednesday, August 8

#WW ~ DIY Tissue


Friday, August 3

Marhaban Ya Ramadhan


Marhaban Ya Ramdhan
Tiada kata seindah zikir
tiada bulan seindah bulan Ramadhan
izinkan kedua tangan bersimpuh maaf


bulan yang dinanti-nantikan
bulan yang penuh dengan kegandaan
Syukur Alhamdulillah tahun ni dapat bertarawih di surau
tahun-tahun sebelumnya Aiman masih kecil
berjalan kaki bertiga ke surau.... hmmm memang best


sedar tak sedar hari ni dah pun 16 ramadhan
cepat masa berlalu
tak lama je lagi nak raya
puasa kali ni kami lalui macam biasa
sejak Aiman dah ke skoll ni
rasa lebih senang sikit sebab dia dah independent
takde la nak berkepit dengan ibu jer
kalau tak payah kita nak masak dalam waktu yang singkat 
masak-masak juga tapi makanan di bazar ramadhan tetap beli
adatlah kan bila bulan puasa
tak tahan tengok kuih muih aneka juadah
terbeliak miji mato.......
cuma kita jangan membazir!
dalam bulan mulia ni amalan budaya beri memberi sudah jadi tradisi
dari kat rumah sampailah di opis
baik sungguh mereka ... terima kasih tak terhingga
kat rumah pinggan mangkuk jiran masih ada yang tak bagi lagi
opssss nanti aku pulangkan yer
cuti-cuti baru masak bebetul
hari biasa segan nak bagi huhuhuhu




'selamat menjalani ibadah puasa'



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

© Copyright Kantan Merah - Designed by Krafty Palette