Saturday, September 29

BIAR SAYA YANG BUAT!

seronoknya luangkan masa bersama keluarga di kampung
keadaan mak bertambah sihat
cuma mak nampak kurus
yerlahkan sebab makan pun berpantang
pagi-pagi kena mandikan mak
dan cuci lukanya
tapi baru kita nak cuci luka
hero ni sibuk nak buat
tak bagi kita nak buat
disuruhnya kita keluar
ibu diam klau tak nanti sya sepit.... erkkkk
garangnya doktor!

Published with Blogger-droid v2.0.9

Friday, September 28

MARI MENGUNDI

hari ini hari mengundi untuk semua student
undi untuk tentukan siapa mpp
tunaikan kewajipan anda

petang karang kita tengok siapa yang menang!

Thursday, September 27

Mai To Penang Yaww!!

Mai to Penang nih pengalaman pertama buat Aiman
tapi ibu dia yang teruja lebih
tak kira pegi mana pun hati tetap teruja
masa kami ke sini 
cuaca tak berapa baik... sekitar Penang berjerebu


Aiman teruja dengan jambatan tengok laut kiri kanan
seronokkan tengok laut membiru... pandangan mata kita pun luas jer
kereta yang dah biasa lalu sini berdesup laju
yang slow semacam je tu... tahulah kenapakan??????

tempat yang kami singgah pun tak lama
kejap-kejap ajer
sebab masa tak mengizinkan
cuma ada masa pagi hingga petang ajer
malam dah nak balik


 
Aiman takut dia gayat sebab tinggi


inilah keadaanya masa kami pergi... udara yang berjerebu
tapi kami semua tetap enjoy biarpun berjerebu yaww!!!!!

ingatkan masa nak balik nak naik feri
tapi tak sempat sebab banyak sangat tempat yang nak disinggah
last di Batu Feringgi soping serba sikit then balik
hari dah malam.... camane kete nak naik feri
redah ajelah naik jambatan jugak..
next time lah yer naik feri
Aiman marah ..sapa suruh lambat-lambat
kan tak dapat naik feli....

Wednesday, September 26

#WW ~ Kelassss kau.... team RIBENA!!!!!





Tuesday, September 25

Membilang vs Mengira

balik dari keje badan terasa penat
menu hidangan untuk makan malam
disediakan dengan menu yang simple sahaja.... 'mee goreng'
Alhamdulillah kenyang perut suka hati....
acara seterusnya diteruskan dengan menonton tv
berebut remote perkara biasa sorang nak tengok discovery channel, sorang lagi tak habis-habis dengan katon dan aku semestinya Adam & Hawa.. malam ini juara dimenangi oleh ibu.. masing-masing dah buat muka tanda tak suka nak tengok huhuhuhuhu... sila layan juga okehhhh
tengah aku feeling memfeeling citer Adam & Hawa tu...
mereka berdua........



Abah : Aiman bilang benda yang abah lukis ni lepas tu tulis berapa ok...
Aiman : eh biarlah saya yang lukis
Abah : Biar abah yang buat
Aiman : hmmmmmmm ala abah ni
Abah : ok Aiman bilang ni tau
Aiman : bukan BILANG ... KIRA la abah
Abah : samalah tu...

mari sinilah Aiman ajar abah kira... amboi nak jadi cikgu pulak dia
sambil menulis dan sebut angkanya
encik somi buat tak tahu nombor ... 7
tengok tuh betapa besarnya nombor 7 Aiman tulis
tanda marah sebab Abah tak tahu nombor 7
saja jer nak tengok dia....


lepas mengira disuruh abahnya membaca jawi pulak


untuk cerita Adam & Hawa episod 17 aku memang tak concentrated... tengok gelagat mereka berdua ini...

Monday, September 24

Tolong Ibu Pahala Besar

Syukur Alhamdulillah Aiman dah pun sihat
kembali ceria!! ni yang ibu nanti-nantikan
rumah kami dah mula bising dengan suaranya
bila dah sihat selera makan pun bertambah
minum susu berbotol-botol
suka hati ibu!!!

habis minum susu.....
'ibu botol susu ni biar Aiman yang basuh yer'
'kenapa pulak Aiman nak basuh'
'saya nak tolong ibu'
'oh nak tolong ibu'
'ibu ni tak tau ker.. tolong ibu pahala besar'
'pandai Aiman..pahala besar. Besar macam mana tu'
'besar sangat.. besarlah.. jangan tanya besar macam mana ibu!!!!!!'
hoohohoho dah mula nak jerit
aku sememangnya membiarkan saje apa yang Aiman nak buat
...buatlah Aiman... basuhlah.....




yang sebenarnya main air pun yer ni.... 



Friday, September 21

Tak Cerialah.......

Aiman masih lagi belum sihat sepenuhnya
sekarang batuk pulak dan badan pun rasa dedar jer
bilalah anak ibu nak sihat dan kembali ceria ni
rasa sunyi di rumah
kalau tak bising dengan keletah dia


comot jer... muka tak ceria

ibu rindu keceriaan kamoooooo!!


Thursday, September 20

Deko Bajet ~ Ruang Dapur

misi mencari bunga diteruskan lagi
untuk menambah koleksi yang baru ada  sepasu 
kali ni aku nak cari untuk ruang dapur 
mengikut bajet aku yang ciput dan...
macam biasa aku tetap sukakan yang simple sahaja
dan yang penting senang untuk dibersihkan nanti



bajet bunga murah sahaja setangkai RM 2.50
bunganya aku suka.... sweet jer
pasu Rm 12 (suka pasu jenis ni sebab ringan dan kalau jatuh dari tempat tinggi pun dijamin tak akan pecah)



....hiasan bunga yang simple....

testing-testing kat mana nak letak
masih belum ada tempat yang muktamad nak letak
aku kata kat sini.... encik somi kata kat sana.... huhuhuhu
nasib baik ada dua pasu
satu ikut aku mana nak letak... dan satu lagi ikut encik somi kat mana dia nak letak
kalau dah jemu kita tukar tempat lain okehhhh



aku punya yang kat sink tu..
yang encik somi pulak kat sebelah set pisau tuh... (emmmm sesuaikah di situ??????)

Wednesday, September 19

#WW ~ BANGSA MEMBACA BANGSA BERJAYA!


Tuesday, September 18

11 HARI.....

11 hari...
mak berada di hospital
finally doktor benarkan untuk... discharge
syukur Alhamdulillah
kesihatan mak semakin baik
hari sabtu (15.09.12) mak dibenarkan pulang




encik somi terlebih interframe lah pulak hihihihi.....



WELCOME HOME MAK!!!!!

temujanji seterusnya 13/10 di ampang puteri..





Friday, September 14

Tak Tahu Ker???

Di Bilik Dr. Sunita (Poliklinik)

Apabila kami bertiga masuk sahaja ke dalam bilik dr. Sunita..

Doktor : Hi kucing! (ditujukan untuk Aiman.. Untuk pengetahuan dr. sunita memang suka panggil 'kucing'                  
                               dari dalam perut ...mana-mana baby ataupun budak) hmmmm kucing dipanggilnya..

Aiman : Bukanlah saya Afif Aiman..

Doktor : No lah... u macam kucing cute!

Aiman : Saya Afif Aiman... tak tahu ker??
             betulkan ibu.. abah..

Doktor : wow sudah pandai yer sekarang kamu!

Sian Aiman tak bersekolah selama 4 hari sebab demam campak. Tapi lompat sana sini macam orang tak demam pun.




Thursday, September 13

Rindunya kat My Mom....


@ consultation room

muka emak tetap ceria walhal masa ni pump talk untuk prosedur operation esok
doktor kata semangat mak kuat
kami semua tak dapat menahan air mata
bila doktor n nurse cakap ...
" now it's time to talk about the actual prosedure........
tapi mak tak menangis pun... buat lawak dengan doktor lagi ada
doktor kata bagus... kuat semangat cepat baik
kita hanya mampu merancang
hanya Allah yang dapat tentukan
apa yang mampu kita buat... doa banyak-banyak

keadaan mak untuk hari ke8 setelah operation
Alhamdulillah keadaan mak semakin stabil
mak memerlukan masa untuk recover balik
disebabkan kidney failure air di dalam badan berlebihan
mak susah sikit nak bernafas
doktor kata lama-lama nanti setelah beberapa kali dyalisis mak akan ok
kalau tiada apa-apa hujung minggu dah boleh discharge
syukur alhamdulillah....

Wednesday, September 12

#WW ~ Ke Mana Hilangnya Butang Baju Melayu??







Tuesday, September 11

HARI RAYA KAMI...... 2012

Penghujung Syawal baru dapat nak share gambar raya kami
Raya tahun ini seperti raya tahun yang sebelumnya juga
Kami adik beradik semua beraya di rumah mak dan ayah
Suasana di hari raya.... suasana yang penuh gembira
tak sempat nak mengsnap gambar sana sini
di atas kebizian diri sebagai anak sulong


merewang untuk persiapan raya memang best.. semua orang kena buat kerja tak ada yang terkecuali!
oh sila abaikan gambar kaki adikku itu hihihi...
menu hari raya kami : ketupat nasi, rendang, kuah kacang, masak lodeh, 
sambal tumis, sambal goreng dan satay
ketupat dianyam encik somi dan ayah
bila part aku menganyam ekor dan kepala ketupat lari ke lain huhuhuhu...
suasana riuh rendah hingga yang ada terkena pisau dan periuk belanga panas ouuchhh!!! 

Di malam raya... rumah kami tiba-tiba tiada elektrik waaaa semua orang dah bermuram durjana
sebab risau akan berlanjutan sampai esok
tiada makna berhari raya tanpa elektrik


betapa prihatinnya warga TNB... bekorban tenaga dan masa 


atok mengajar cucunya cara bermain bunga api yang betul ... 


dan... Aiman akhirnya mencucuh bunga api kat buah rambutan.. dia kata nk buang semut senang nak makan
habis rentung buah...


testing dulu satay untuk para tetamu di esok hari

DI PAGI RAYA 








Friday, September 7

4 JAM

syukur pada mu ya Allah

mak telah selamat menjalani pembedahan

masa pembedahan yang diambil untuk bypass. ...... 4 jam

setelah selesai kami dapat melawat mak

doctor beritahu condition mak alhamdulillah baik

mak akan berada di dalam ICU selama 3 hari


terima kasih buat kalian semua yang mendoakan mak

hanya Allah sahaja yang dapat membalas budi baik kalian.....


Published with Blogger-droid v2.0.4

Thursday, September 6

HARI INI HARI PEMBEDAHAN....

Assalamualaikum dan selamat pagi semua

Alhamdulillah cuaca di hari ini pun nampak baik jer kat luar

seceria muka my mom

yang akan menjalani bypass surgery

dalam beberepa minit saja lagi dari sekarang

tunggu masa nurse untuk tolak ke OT

mak sangat kuat semangatnya

berbanding aku yang asik menitiskan air mata

dari semalam..........

sepatutnya aku yang menenangkan mak

bagi kata semangat untuk dia

tapi dah terbalik

mak pulak yang cakap dengan aku

takde apa moga semuanya berjalan lancar...mudahkan segala urusan... kita fikir nak baik


BUAT MAK...

KAMI SENTIASA MENDOAKAN MAK

KAMI BERMOHON PADAMU YA ALLAH AGAR PEMBEDAHAN INI BERJALAN LANCAR DAN BAIK

PERMUDAHKAN SEGALA URUSAN.......

UNTUK STAFF AMPANG PUTERI

BUATLAH YANG TERBAIK UNTUK IBU KAMI....


Published with Blogger-droid v2.0.4

Wednesday, September 5

Lama Tidak Bersiaran.. 3 sahaja yang melekat

seperti yang sedia maklum
blog KM sudah lama tidak bersiaran
tak tahu mana hilangnya mood nak menghapdet
mood raya sudah mood merdeka pun sudah
mood berblogging ??????

kali ini aku cuba untuk menghapdet sekerap yang mungkin
dah lama tak story mory kan
especially pasal AIMAN
dah macam-macam sekarang ni dia
banyak yang nak dikongsikan
tapi ibunya tak menulis entry camner nak share??

ada apa dengan tajuk di atas???
apa yang melekat terlekat tuh
apa lagi kalau bab melekat terlekat ni
kalau tak iklan kan...

nah inilah dia 3 yang melekat tuh




#WW ~ @hospital



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

© Copyright Kantan Merah - Designed by Krafty Palette