Thursday, April 25

Dealmates Oh Dealmates! Amekawwww!!!!

hampir 6 bulan aku tungu punya tungu
jam aku tu... MULA CERITA 
hmmmm aku pasrah dengan apa yang terjadi
aku amik nasihat semua orang
aku report kes jam aku kat
http://www.nccc.org.my/
aku report hari rabu on 10.4
masa ni bebetul dah pasrah
aku memang takkan dapat jam tu lagi
berharap Dealmates akan refund kat aku
apa yang aku dah bayar....

hari isnin 15.4 aku ada received call dari nombor area KL
mula-mula aku malas angkat
sebab aku ingatkan orang nak promote loan atau pun insurans
tapi aku angkat je la
tetiba mamat ni kenal diri dia
' saya H....... dari Dealmates'
cik ada beli jam fossil kan dari kami kan..?
yer ada tapi tak dapat-dapat sampai sekarang...( nada geram kooo)
ok kami minta maaf banyak-banyak sebab barang baru saja sampai..
boleh bagi alamat cik untuk kita courier...

aku tak bagi pun alamat kat dia
sebab masa beli semua particular dah fill up
aku kata nanti aku sms alamat
nanti dia msg kat hp aku
then encik H sms nak alamat aku and sekali lagi .. MINTA MAAF
sebab lambat hantar


syukur Alhamdulillah hari rabu
jam aku sampai...
hati gembira tak terkata huhuhuhu
sampai juga kat tangan aku!!!!





kita close up sikit... cantik tak hihihi .....???
en somi kata sumer design jam aku blink blink opsss
emmmm betul juga.. tapi hati dah suka nak wat guane kan

pada sesapa yang belum dapat barang lagi dari mana-mana belian online
sila la buat report pada yang berkenaan
in sha Allah....
kalau tak ada tindakan dari kita ... tak akan selesai juga..


Wednesday, April 17

#WW ~ Tambah Satu Lagi Di Bulan April


Beli Rumah Teres Yang iNi.....???????

Tengok kat luar sana macam-macam design rumah sekarang
tumbuh pun cam cendawan ajer
tempat aku pegi keje ulang alik hari-hari
tengok - tengok kejap jer rumah dah siap kat tepi jalan
design rumah sekarang pulak
phewww memang cantik
lagi-lagi yang modern design
meruntun jiwa bila tengok!
harga pun meruntun jiwa gek huhuhuhu
semua 400k ke atas...
sadis sadis!!!!
mahal sungguh .. patut harga rumah naik gaji naik banyak jugak la
hahahaha bole gitu
pasal nak cari rumah.... bagi aku
biarla yang kita suka dengan persekitaran
kemudahan yang ada 
design umah tu sendiri
yang dekat dengan opis
yang dekat dengan segala-galanya hihihihi
asalkan semuanya OK dihati..
rumah yang sedia ada kami beli 
tak duduk sebab semuanya tinggi nun di atas
encik somi aku tak suka... aku suka jer
so kami sewakan ... dapatlah income juga kan
so far alhamdulillah penyewa-penyewa baru ni 
bayar tepat pada masa dan pandai jaga rumah
jangan buat hal sudah.. pening kepalo den!
cerita pasal cari rumah kami nak cari rumah yang biasa-biasa saja
yang ikut kemampuan kami
kalau yang besar dan cantik 
bayar bulan-bulan tapi tak cukup makan pakai soping
camno tuh????
merana badan pulak nanti kan
survey punya survey 
encik somi aku berkenan kat rumah ni...
help! help! bagi aku nafas
nak pengsan aku tengok keadaan rumah ni
dia boleh kata OK!!!!!
fikiran encik somi aku ni 
memang lain sikit
tak sama macam aku 
takpela beli ni dulu ...
aku kata rumah ni BURUK tak sanggup aku
dia kata xper... dia tahulah nanti
nak buat macam mana
kalau korang sanggup tak nak beli??????











sampaikan ayah aku pun kata...
fikir betul-betul sebelum buat keputusan!!!!


geleng kepala dia tengok hihihihihi








Sunday, April 14

Di mana saja....

Phewwwww kalau macam ni
Harus ibu kena cepat kemaskan bilik untuk aiman
Mana aku nak letak ... Nak susun pun
Belom ada idea lagi
Hmmmmm .......







Friday, April 12

Kalaula Saya Dapat.....






oh!.... sungguh comel kan. Kucing-kucing kepunyaan boss en.somiku. huh cute sangat rasa nak bawak lari je balik hahaha apakan daya itu orang punya.

Thursday, April 11

Testing testing!

Let me try using my phone to update wachaaaa!



Kad Ucapan Spesel Punya

Selamat Hari Lahir Untuk Ayip!
Selamat Hari Lahir Untuk Ayip!

sambil lukis sambil nyanyi
tak sempat nak pegi cari hadiah 
sebab mokde call pukul 6 petang suruh datang lepas magrib
saje nak suka-suka untuk budak-budak
potong kek celebrate besday abang ayip
yang ke 6...

kad spesel punya dari aiman untuk abang ayip



aku dengan encik somi gelak sakan bila tengok aiman lukis abang ayip
memang belom ada bakat untuk lukis bentuk orang
bila tanya kat dia
naper macam katun
telinga ayip punyalah panjang
selamba jawab
'Ayip kan dia tu memang macam katun hahaha'
jawapan cover baik punya
sememangnya memang tak pandai lukis gambar orang hihihi


orang lain punya besday orang lain yang lelebih
berebut nak tiup lilin...

selamat hari lahir ayip
the coolest boy
moga menjadi anak yang terbaik buat ibu dan ayah kamu


Wednesday, April 10

#WW ~ Mari Mencuba Aiskrim Goreng



Bila Waktu Sesuai Kita Pisah Tidur Dengan Anak

emmmm aku sendiri tak tahu umur berapa harus pisahkan
tempat tidur dengan anak
tengok mat salleh punya style kecik-kecik lagi
diaorang dah pisahkan tempat tidur
aku bila tengok muka Aiman masa baby tengah tido
alahaiiii tak jadi rasanya nak suh dia tido sorang-sorang
kesian woooo pasal kecik sangat lagi
cuma aku tempatkan aiman kat katil sendiri
tapi dalam bilik kami
kira asingkan katil aje la
tido tetap sebilik

aku ada cakap kat en. somi yang nak asingkan tempat tido
sebab Aiman dah nak masuk 5 tahun
rasanya dah patut untuk tido sendiri di bilik sendiri
tapi kami tak bagitahu dia pun yang nak pisahkan tempat tido
cuma aku adalah cakap kat dia
yang nak buat bilik mainan untuk dia
sebab tak larat mata aku nak tengok sepah hari2
dah pulak tu sepahnya betul-betul kat ruang depan bila bukak pintu masuk
sakit mato den!
sejak dengar nak buat bilik untuk dia
hari-hari tanya BILA NAK BUAT BILIK UNTUK AIMAN
mulalah ibu ngan abah tak terjawab
sebabnya paham-paham ajelah nak kena ada masa ngan mood jugak nak mengemas itu ini
lagi-lagi bab mengangkat barang... nak alih sana sini
aku pulak pegi tunjuk gambar yang kami google untuk bilik
lagi la bersemangat dia!
NAK ADA BILIK SENDIRI

ahad baru ni kami dah pun kemaskan bilik untuk dia
tapi belum siap sepenuhnya
dia punyalah semangat
cakap nak tidur kat bilik dia
dan malam tu juga
Aiman BERJAYA tido sorang
tapi bukan dalam bilik sendiri
dalam bilik lain.. actually bilik ni klau sesapa datang akan guna bilik ni
dia pulak ok nak jer bila kami kata tido bilik ni dulu
lega.... Alhamdulillah
gara-gara .... BILIK MAINAN PUNYA CERITA



hepi jugak sebab..
BE kedua dibulan April ....





Monday, April 8

Memancing Di Ladang Sawit

dah lama aku tak masuk dalam ladang sawit
bertahun-tahun lamanya
biarpun dari kecik hidup dalam kampung yang dikelilingi sawit
boleh dikira dengan jari
berapa kali aku ke ladang sawit
baru-baru ni saja bawak aiman
beraktiviti dalam kawasan ladang
kononnya nak biasakan dia dengan kawasan kampung
nyata sekali
Aiman sangat kekok!
itu tak boleh ini tak boleh
ibu dengan abah mula naik rimas.....
ada saja yang tak kena pada dia



sebelah tu anak buah aku haziq. beza umur setahun jer nak masuk 4 tahun. senang tak banyak cerita. bawalah ke mana pun rileks aje dia. Aiman geli-geli nak duduk SABAR JE LA.... aku suruh berkali-kali dia duduk. barulah feel nak memancing kan!



akhirnya duduk juga tak larat nak mencangkung lama hihi... sebenarnya kat dalam ladang ni tak panas pun kawasannya redup. Tapi tetap nak pakai topi takut nanti kena duri kat kepala hmmmmmm....

next time kami nak bawak dia camping pulak kat sungai lembing
aktiviti masuk sungai
biar dia tau rasa

Friday, April 5

Mari Belajar Berenang

Seronok bila tengok budak yang kecik-kecik lagi
dah pandai berenang
terkedek-kedek jer dalam air hihihi 
sangat-sangat cute kan!
Aiman baru ni la nak berani 
tu pun baru pandai sikit-sikit
camane nak berenang
aku memang tak reti nak ajar camane nak berenang
sebab aku main godek-godek kaki sendiri jer
banyak kali jugak tercungap
banyak kali jugak tersedak minum air
perit sungguh hidung
usaha tangga kejayaan ... lama-lama pandai juga 

Aiman pun gayanya lebih kurang macam aku juga
dia main tibai terjun pastu apungkan badan
perlahan-lahan terkedek-kedek
good job Aiman!
tak sia-sia abah tunjuk skill
one more thing JANGAN TAKUT KENA BERANI
kalau takut apa pun tak boleh
video cuba diupload tapi tak berjaya
next time aku sharekan 











Thursday, April 4

Dealmates Oh Dealmates! Teraniya

Terlalu suka shopping online
nilah akibatnya huhuhu tanggunglah sendiri
aku ingatkan DEALMATES ni ok
tapi hakikatnya ..... servis mereka very poor
diri aku tak dapat menahan nafsu 
bila tengok Dealmates offer


















Jam Fossil Stella Crystal ni dengan harga RM 258
aku pulak memang masa tu nak beli jam baru
dan memang nak beli FOSSIL
bila dah tengok dealmates offer
apa lagi ...... tanpa pikir panjang terus beli
aku beli bulan NOVEMBER  2012
yang sedihnya until now belum dapat lagi jam ni
telah berkali-kali aku call
berkali-kali aku email
jawapannya TETAP HAMPA

kepada sapa yang harus aku adukan masalah ini.......??
terpaksa redha macam tu je ker
duit yang aku dah bayar ...??
aku tengok saban hari berlambak-lambak iklan yang mereka offer
barang yang berjenama dengan harga yang murah dari pasaran
entah berapa pula yang kena TIPU....

aku nasihatkan kepada sesiapa yang nak order barang
kat diaorang ni baik lupakan je la
jangan jadi macam aku
yang sentiasa menungu dan menunggu
entah bila barang akan sampai
jangan barang email pun payah sekali nak jawab!

pengalaman aku ke opisnya
huh! sungguh serabut
meja pun bertulangkan dengan batu blok yang tidak dicat
keadaan opis yang huru-hara
hmmmm aku tengok ada beberapa orang melayu yang kerja kat situ
oh please.... tell me the truth!
what has happened to your company!!





Wednesday, April 3

#WW ~ Tambah Lagi Satu


Tuesday, April 2

Coti-coti sekolah

cuti sekolah sangatlah bermakna buat Aiman
tak perlu bangun pagi tak perlu mandi awal pagi
pagi-pagi tak dengarlah si ibu membebel
'cepat Aiman nanti kita lambat'

cuti sekolah yang baru ni kami pun horeyyyyy!
sebab sama-sama seronok dengan Aiman
coti seminggu....
balik kampung + jalan-jalan
heaven!!!!

homework yang teacher bagi ada 2 saje
aku suruh siapkan awal nanti senang
tapi tak buat pun
balik dari bercuti baru pulun nak siapkan hmmmm
tulah ragam anak kan!












ENJOY!!!



Monday, April 1

Tunggu Masa...

ku tunggu ku menunggu
masa yang sesuai
bila nak dicashkan


planning nak beli macam-macam
macam-macam dalam kepala ni
tapi duitnya ciput jer pun huhuhuhu
jadilah buat tambah-tambah 
tuk nak dapatkan sesuatu
..........................

 
















LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

© Copyright Kantan Merah - Designed by Krafty Palette