Monday, June 17

Happy Fathers Day!!








F.A.M.I.L.Y

is one of the sweetest word

Anyone can say

Because

The Letters of FAMILY means...

Father and Mother I Love You...!!

Sunday, June 16

Bekas hantaran untuk dijual








4 bekas letak barang dan 1 bakul buah 
Purple set 
Semua set ini rm180
Lai...lai... Siapa cepat dia dapat
Email to migafif@gmail.com

Friday, June 14

Indahnya Ciptaan Allah ...... double rainbow














Thursday, June 13

sembang-sembang anak dan ibu

KUBUR

(waktu tengok cerita teduhan kasih part ifa pergi kubur)

Aiman : ibu kubur tu untuk orang mati kan

Ibu : yer

Aiman : ibu dalam kubur tu ada sapa

dalam hati ibu adussss banyak tanya pulak ibu nak tengok citer ni .....
baru je nak jawab..

Aiman : ibu orang mati kat kuburkan

Ibu : yer aiman..

Aiman : sapa ibu..?

Ibu : emmm arwah aki ibu , arwah mak long ibu, arwah atok, arwah tuk semua kat dalam kubur.. tapi aiman      tak pernah jumpa diaorang sebab dah meninggal dulu

Aiman : ibu.. kalau aiman mati aiman la dalam kubur..kalau ibu mati ibu la dalam kubur

Ibu : erkkkkkkkkkkkkkk (malu aku)
        contoh yang senang jer....

Wednesday, June 12

WW ~ Main-main Pasir





Tuesday, June 11

Rela Tak Makan Kenyang Game

 


geram sungguh ibu..berkali-kali panggil
tapi tetap tak mahu nak makan
kejenya asik mengadap game dan game
bila nak boring ya ... kalau dengan game ni hahaha
jangan kan anak suka main game
dengan ibunya pun sama
dah kemaruk dengan ... Candy Crush
nampak senang game ni tapi aduhaiiii
seksa jiwa koi tauuu... tak cukup nyawa yang 5 tu paksa kawan2 bagi nyawa hahaha
encik somi masih bertahan .. belom terjebak lagi
ala game gula-gula mana dia nak suka huhuhuhu
kalau melepaskan boring mesti layan jugak tu hihi
game masa lapang tak mengapa
jangan sampai kemaruk tak jadi buat keje lain




Monday, June 10

Do It Your Self !

dah lama tak story mory pasal my hero ni ... Aiman
sekarang dia bukan main lagi
semua nak dibuat sendiri
sampaikan ibu dia tak larat nak marah
sebab berkecah sana sini
jenuh ibu tau!
nak larang .... ada baiknya buat sendiri kan

baru ni dia request nak tolong ibu masak
nak masak nasi goreng katanya
menu peberet dia
nak tak nak
aku bagi je la tolong
sebab merengek rengek
hukhukhukhuk!!!!!!



aku masukkan bahan dia tukang godek-godek je la
situasi jadi bahaya
sebab dia tahu pulak camane nak guna dapur tu
tekan bagi keluar api .. control api
huh sangat bahaya!!
encik somi tak bagi dah
dia tolong-tolong ibu masak
risau kalau dia buat sendiri nanti
abaikan la kuali aku yang buruk itu hihihi
kuali mak mertua aku yang bagi masa memula kawin dulu
walaupun buruk aku sayang kuali ni sebab buatlah apa saja ianya tak melekat kalau menggoreng
saiz pulak sedang-sedang je



cukuplah takat ni dulu kamu tolong ibu yer.... nanti tunggu dah besar sikit

Saturday, June 8

Pagi-pagi ngadap ni semua dulu.... Bagi minum

Selamat pagi uolls
Dah bekpes ke belom kami hari ni bekpes nasi lemak jer
Hari ni aku cuti masak sebab ada kenduri kawen n besday party anak member
Yuhuuuu rileks tak ke dapur gitu
Pepagi aku dah ngadap ni semua
Dok belek- belek dok gunting2
Bagi minum untuk segar bugar



Pagi tadi hujan tapi yang bergantung tak dapat minum



Tak sabar nak tunggu pokok cili padi berbuah




Teringin nak tanam orkid tapi tak reti nak jaga
Aku banyak tanam pokok yang senang nk jaga jer... Mudah hihihi
Aku nak buat mini landskap tapi tak buat-buat hmmmmm
Ntah bila la nk jadi 

Friday, June 7

Berapa banyak mesengger yang ada????

Ceritanya pasal mesengger banyak sangatlah pulak sekarang ni. 
Naik pening aku bila tengok hand phone. Kadang tu tak terkejar jugak aku bila dah banyak sangat. 
Tapi sentiasa nak ikut peredaran hihihi... 
dengan whatsapp.. viber..line.. tango..chat on.. we chat.. 
yang baru ni pulak kakao Talk..
macam-macam kan.
tapi yang bestnya jimat sikit bil telefon kita. 
guna data jer
lagi best sebab dapat BE baru tuk kakao talk hihihihi
harap lama la melekatnya kat blog KM nih...






Wednesday, June 5

Dah Lama Tak Interframe









LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

© Copyright Kantan Merah - Designed by Krafty Palette