Friday, April 1

Spending Quality Time

Aku percaya korang yang bergelar parents mesti suka kan baca artikel pasal 'Parenting'. Lagi-lagi yang baru saje bergelar parents. Cam aku ni bolehlah digelar baru lagi pasal umur Aiman baru jer 2 tahun 3 bulan....

Mari kita share pasal topik 'spending quality time with our kids'..
Aku as a goverment servant kerja weekdays ajer. Kira oklah kan weekend tak bekerja. Dapatlah aku ngan n'cik suami luangkan masa tuk Aiman sepenuhnya.

Cumakan kadang-kadangnya bila balik dari kerja badan of courselah rasa penat. Aiman pulak seharian duduk dalam rumah mahu tak boringkan. Mestilah bila waktu petang balik dari rumah pengasuh dia nak main-main kat luar rumah. Disebabkan badan yang penat kadang-kadang aku malas nak bawak Aiman main kat luar. Aku suruh main kat dalam rumah ajer. Satu lagi Ibunya nih nak tengok tv benornya 'Kejora dan Bintang'.....alahai apalah ibu ni..

Walaubagaimanapun kita sebagai parents tak boleh nak ikut citarasa kita sahaja. Kena aturkan masa yang terbaik buat anak kita. We have too...




Ibu baik semalam bawak Aiman main kat luar rumah

Bukan sekadar bermain sajer nih. Training tuk lawan ngan Adif on 23.4 nanti hahahaha..tunggu Adif.. Aiman dah start training petang-petang ni nak lawan..mungkin adif menang kot pasal beskal dia barulah Aiman!!!!!!!!







12 comments:

east said...

aiman ajk adif merempit ye..ala,aiman dh lama pratis,,adif baru je belajo ngayuh..xterror lagile man..hehehe

Yasminhamid said...

bestnya ada tanah untuk main2.. macam akak yg dok rumah atas awan ni.. memeruk je la jawabnya..

Kakzakie said...

Amboi Aiman... jelingan mata buat auntie tergoda. Jangan kayuh laju-laju bahaya sayang oooi......

ana said...

suka klr ngan anak2...leh erat hubungan kan?

JaSSNaNi said...

gebusnye aiman.. sure mak aiman pun gebus gak.. putih melepak kan.. kata org dulu2.. anak laki ikut muka mak.. anak pompuan ikut muka bapak.. sejuk katanya.. entah la jauh mana kebenaran tu.. tapi for sure.. mak aiman mesti cantek kan.. ;)

rATu kEBaYA said...

suke dia dapat keluar jalan2 kan

dwaty said...

muka aiman nampak sedih jer... main sorg2 ker??? ker takut nak lawan adif??? hehehe

whitecappuccino said...

seronok aiman dapat men kat luar tuh!

LiLy @ MumMyQiStInA said...

kita pon sbg parents..rasa sonok bila tgk anak happykan..

sha a.s said...

beshaaaaa dah aiman! encem

sahromnasrudin said...

ya...bawa anak-anak bersantai kan rapatkan lagi hubungan keluarga..

@e_da said...

bestnya tengok aiman naik beskal petang2 ek.. kalau umah mika ada laman gak kan best...huhu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

© Copyright Kantan Merah - Designed by Krafty Palette