Thursday, December 10

I Like This Picture


Aiman turn 11 months

i'm so upset la.....

I feel so upset with myself for gaining to much weight and emotional eating, i have. How can i reduce my weight. People always said "dont eat sweets, bread or anything with a lot calories"..arghhhhh so payah because i like that all things. What else can i do..wanna be thin again..remembered for the last 10 years my weight was 52kg only. long time been ek heheheh....i want to be like that. so comey huuhuhuh perasan lol. I'm trying to get my body back. InsyaAllah...My weight at the moment 85kg so berat kan..So anybody got the idea or petua-petui we can share here..

New Update!!

So so sorry for the lack of update...i've been quite busy for the last few months. Now, i'm ready to start the blog again. So long no update for my life journey especially our baby Aiman.

Tuesday, September 8

Sport car Aiman

Ada sesuatu yang kami belikan untuk Aiman. Harap-harap Aiman suka ler dengan benda nih. Kalau tak haru dibuatnya...terpaksa aku ngan hubby yang kena main huhuhuhu...tp muat ker kitaorg hahaha..Ibu ngan abah belikan sport car untuk Aiman...spesel untuk Aiman main-main..dengar nama amboi sport car. Sport car bantal gitu..emmm best lembut...dan bleh dibuat bantal..


Gaya macho Aiman dengan sport carnyer....


Apa-apa pun kena adjust side mirror dulu sblm vrooooommmmmmm!!!!


Nasib baik Aiman suka main yeh yeh....


Suka sampai terangkat kaki tuh....


emmmm....dah boring ler tuh..nak kuar

Monday, September 7

Pakailah Musk Bila Keluar....

Sekarang penularan pandemik H1N1 masih lagi ada..emm amat membimbangkan..bila keluar kenalah kita pakai musk yer untuk pencegahan...dalam sibuk-sibuk kita kena pakai musk ni terjumpa pulak sesuatu yang amat melucukan hati aku..mari kita tengok apa yang aku jumpa....




Thursday, August 27

HEPI BESDAY TO MY LUVLY HUBBY


HEPI BESDAY TO U ABANG...
EMMMMM ALREADY 30TH...
DONT WORRY....IT JUZ A NUMBER HEHEHEHE
(hanya yang terbaik aku doakan buat hubbyku)






Tuesday, August 25

Aiman 8 Bulan

Alhamdulillah..umur saya dah 8 bulan sekarang......saya dah pandai sebut perkataan ma..ma.. dengan mamam...Buat masa ni saya tengah practice untuk merangkak. Saya belum pandai duduk lagi...apatah berdiri heheheheh...saya suka bergolek-golek dan pusing memusing...





Aiman & maksu awin @ umah maksu awin






Friday, August 21

kete baru aiman

Aiman sekarang dah 8 bulan usianya...so aku n hubby decided untuk buy a new walker for him...aku sebenarnya berbelah bagi nak bli walker nih. Berdasarkan kepada pembacaan yang ramainya kurang setuju dengan penggunaan walker. emmm ada keburukan dan bahayanya....takut baby injured, baby tak ikut step betul, macam-macam lagi la...akhirnya aku n hubby beli jugak untuk aiman. Aku rasa design yang aku n hubby pilih ni selamat untuk aiman. Lebih-lebih lagi beli buatan malaysia hehehehe....dah ada walker ni senang ler sikit. Takde ler aiman asik nak berdokong ajer. Aku boleh buat keje umah sambil tengok-tengok aiman. Bila dah duduk dalam walker ni kena jaga-jaga takut aiman suka tarik-tarik benda yang tergantung dan senang dicapai.

Inilah walker aiman....aku suka designnyer yg simple tapi menarik dan colornya yang ceria


Aiman nampaknya begitu suka naik atas walker ni..Risau juga aku kalau dia tak mau naik ...sebab dah beli..tak ke haru huhuhuu...


gaya aiman bila berada dalam walker barunyer






Thursday, August 20

Yeh Yeh Yeh...Balik Kampung!!!!!

Bestnyer dapat balik kampung..Asyik cancel ajer planning nak balik huhuhuhuu.....rindunya pada mak, ayah, mak mertua, abah mertua, boy dan meowww....umah aku dengan hubby xjauh sangat. Kitaorang ni kampung dekat-dekat ajer. Senangkan nak balik so xder ler gaduh-gaduh nak balik mana hehehe...kat kampung hubby musim buah dah nak penghujung. Rambutan dah masak sangat dah. Bila makan dah tak berapa sedap sebab berair isinya. Balik ni kira makan puas-puas ler. Tak lama lagikan dah puasa.


My hubby memanjat pokok dokong

Buah-buah yang masih ada lagi kat kampung

Tiap kali balik buah ni wajib di bawa balik hehehehe

Buah tangan untuk member2 di opis dan jiran tetangga




Tuesday, August 11

Maksu Awin

Arghhhhhh seronoknya.....ibu bawa saya jumpa dengan maksu awin saya dekat umah dia. Maksu awin sama baya dengan saya cuma dia lahir dulu 3.11.2008...heheheheh maksu bleh plak sebaya kan..maksu awin anak kepada maksu ibu saya. Seronoknya saya dapat jumpa dengan wan su, wan yan dan monyang tercinta. Nama ajer wan tau tapi diaorang ni muda lagi ehhehehe baru 30an. Monyang saya dah tua ler 70++ tapi orang kata xnampak tua sangat. ...awet muda kot heheheh...Saya kena amik petua nih.. Emmmm saya nak citer sikit pasal maksu awin saya ni. Maksu awin dia seorang periang suka gelak2..suka joget2...haaaaa lagi satukan dia suka geget punggung ngan kaki saya....alaaaaaaaa naper suka geget saya ek maksu awin. Geram yer...hihihihi...rambut dia banyak dari saya...muka macam anak cina..bulu mata lentik..kulit putih...badan dia slim ajer tapikan maksu awin kuat makan..kalau makan bubur nasi abis semangkuk huhuhuhuhu....


Testing walker maksu awin



Inilah tuan empunya walker...maksu awin....



Aiman dan maksu awin.



Maksu awin yang cute gitu




Monday, August 10

Aku n Mikhail

Hari Sabtu (8.8.09) aku lagi sekali melawat ida dengan hubbyku..kali ni baru aku dapat tgk baby ida..puas hati aku..siap bergambar sakan lagi..lama aku dapat pegang Mikhail. Sian baby nak tido heheheh...Suka tengok baby tido....aku hepi sangat ida dah ada baby. Pastu baby ida boy lak tuh..bleh ler nanti main dgn Aiman..jangan Aiman buli Mikhail sudah huhuhuhhu....lama jugak kami melawat ida sebab seronok sangat dapat main-main dengan baby..


Untie dan Mikhail yang sedang tido lena...baik ajer dia alalalalala tomei...



Friday, August 7

Syukur Alahmdulillah

Syukur alhamdulillah ida dah selamat melahirkan babynyer yg cute miut pagi tadi di pusrawi....cantikkan tarikh lahir baby ni 7.8.09..senang untie nak ingat hehehehe...aku baru sahaja balik melawat ida. Ida dah stabil cuma muntah-muntah sikit. Biasalah ubat bius ada lagi dalam badan. Kebetulan hari ni jumaat (7.8.09) rehat lama so aku ambil kesempatan untuk melawat ida dengan linda dan kak ecah. Sungguh aku tak sangka ida ditempatkan diwad , bilik dan katil yang sama dengan aku dulu....OMG....kami memang banyak persamaan. Ida perlu banyakkan rehat buat masa ni. Sementara Ida tido aku menjengah ke nursery untuk tengok baby. Oh so sweet baby2 kat situ..macam-macam ragam ada..teringat pulak aku masa dapat aiman..member2 yg datang hanya dapat lihat melalui cermin sahaja tidak dibenarkan masuk ke dalam nursery..sekarang aku pulak tengok baby ida dari cermin....baby ida masih tak boleh dibawa ke depan cermin kerana masih baru sangat lahir. Baby masih sejuk dan nurse letakkan di tempat lain untuk warmer. Dari jauh aku tengok tangan baby dah kuar gaya macam nak isap ibu jari heheheh...pandainyer...baby lawan-lawan menagis kat dalam tuh. Seronok aku tengok. Rasa macam nak pregnant lagi hehehehe....Ida n Ajoy tahniah untuk korang berdua yer. ..dapat baby yang cute gitu ...pas ni ada geng ler aku nak bershoping barang baby hureyyyyyyyyyy......


...MUHAMMAD DANISH MIKHAIL MOHD AZRUL....


Dipangkuan atuk tersayang...cucu sulong yang dinanti-nantikan


emmmm...cam muka mama dia ler...

..Visit my best fren...

Sabtu (1.8.09) aku, hubby dan aiman melawat my best fren ida @ PUSRAWI.....sian ida dah lama dia warded kat sana..apa pun aku sentiasa mendoakan kesihatan dia n her baby....tak sabar sungguh rasanya nak jumpa baby ida. Sesampai sahaja di pusrawi kami bertiga dicek dahulu for H1N1...siap diberi tag lagi huhuhuhuu. Kami bertiga terus ke wad as-saadah untuk jumpa dengan ida...jeng jeng mama ida. Ida ada tetamu rupanya oh tetamu itu amat aku kenal student ida sendiri. Ida terkezut sebab aiman ada sekali..suprise untuk ida..eh uncle ajoy pon ada ler tgh buat apa tu....khusuknya mengadap lappy..Oooo..oooo..tgh khusuk main SIMS rupanya hehehehe...ida nampak sihat dan wajahnya begitu ceria sekali..syukur alhamdulillah...


Aiman dengan untie ida...muka br bgn tido..


risau gak aiman lompat-lompat atas perut ida..pasalnya dia ni suka melompat sekarang

Saturday, August 1

Pegang Botol....

Saya ni bila minum malas nak pegang botol..naper yer..bila minum saya suka pegang mainan ajer..ibu@abah yang kena pegang heheheh...kalau ada keje kena ler tunggu saya minum dulu...skrg umur saya dah 7 bulan ibu slalu ajar saya pegang botol..emmm...




Aduhh...sakitnyerr!!!

Aiman dah 6 bln lebih aku baru bawak gi inject hehehhe lambat...tgk muka budak ni bila kena inject..Alhamdulillah aiman tak nangis...kuat anak ibu yer..



Muka lepas kena injek...so pas ni dtg inject untuk 12 bulan plak....huh lama sket gap nyer..kalau tak asik kena inject ajer huhuhuhuhu....

Monday, July 20

Scrapping Aiman..........

Scrapbooking at WiddlyTinks.com

Photo Albums at WiddlyTinks.com

Scrapbooking at WiddlyTinks.com


Sunday, July 19

Xtiviti Aiman d'kala malam


Saturday, July 18

Ibu...nak drive jugak!!!!!!

Balik dr LCCT perut terasa laparnya. Hubby kata nak mkn KFC...huhuhu ok jugak tuh. aku pun dah lama tak makan kfc..asik bedal Mc'd ajer..aku tak turun hubby ajer pegi take away senang..aku dengan aiman tunggu dalam kereta ajer..masa nilah aiman dia cam nak drive kereta...aiman..aiman...

Hati Resah

Sampai sahaja di LCCT aku jadi resah...fikiran aku hanya memikirkan H1N1...aku risaukan aiman. aku pandang kiri kanan...aku lagi bertambah risau tidak ada sorang pun yang membawa baby.....arggghhhhhh.....Ya Allah semoga tiada apa2 yang tak elok berlaku sepanjang kami berada di situ..jauhilah apa2 yang tidak elok terutamanya H1N1....itulah doa aku...

Seronoknya Cuti

Arrrrggghhh seronoknya ari ni dapat berehat di rumah....boleh main-main dengan aiman. Hubby lak dia gi keje ari ni kalau tak lagilah seronok duduk bertiga kat rumah..Pagi2 lagi aku dah bangun..Aku terus kemas rumah sidai kain dan.........masak utk tengahari..wow awal btl aku ari nih masak..hari ni kakak ipar aku dr taiping nak datang...thats why ler aku bgn awal heheheh..Ari ni we all nak ke LCCT hantar kakak ipr. Diaorg nak ke Sarawak...emmm bestnyer...my SIL dpt further study UNIMAS...Aku hrp my SIL blajar rajin2 jgn sia2kan peluang yg ada...

Wednesday, July 15

Aiman 6 Bulan


Masa ni Aiman tengah main atas tilam...aku ngan hubby sibuk amik pic aiman...

Geram Tgk Peha


Perangai aku suka geget peha aiman yang montok nih,,,,,,,,,

Aiman Meniarap

Lama sungguh aku tak update blog nih....biasalah busy dengan hal2 rumahtangga huahuahua....mlm sibuk main dengan aiman lagi2 aiman dah besar nak kan perhatian dr abah ngan ibu dia....Aiman mula meniarap masa umur dia 4 bulan...masa mula aiman meniarap kesian aku tengok dia..tgn xlepas..tp org tua cakap jgn tolong masa baby nak meniarap sbb nanti bila dah bsr nak buat keje asik nak mintak tolong orang...tapi tak tahulah sejauh mana kebenarannya...

Sunday, May 24

NaSi aMbEnG....

Kita orang Malaysia makanan ruji lain tak bukan NASI...bila cerita pasal nasi ni ada macam-macam jenis nasi..aku tertarik dengan satu nasi ni...NASI AMBENG....aku sebelum ni tak pernah makan pun nasi ni..melainkan dengar cerita-cerita orang ajer...yang uniknya pasal nasi ni aku tgk macam2 letak kat dalam tu..dengan aym goreng, ikan goreng, serunding mcm2 lagi ler...dan yang paling best bungkus dengan daun pisang...ketulan masa pegi pasar tani aku tengok ada org jual nasi nih so dapat ler aku merasa nasi ambeng nih...Alhamdulillah...
Kebetulan masa aku ke pasar tani ni ada shooting "Ketuk-ketuk Ramadhan"....emmm kak shila rusley lawa aku tengok..penuh gaya gitu memasak dgn artis jemputan elly mazlin...elly mazlin pun x kurang hebatnyer lawa cute ajer...di celah-celah tu sempat jugak aku snap hehehehe....

Monday, May 4

Berpantang di kampung



Gambar-gambar aiman masa berpantang di kampung @ umah mak aku....




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

© Copyright Kantan Merah - Designed by Krafty Palette