Monday, June 17

Happy Fathers Day!!








F.A.M.I.L.Y

is one of the sweetest word

Anyone can say

Because

The Letters of FAMILY means...

Father and Mother I Love You...!!

Sunday, June 16

Bekas hantaran untuk dijual








4 bekas letak barang dan 1 bakul buah 
Purple set 
Semua set ini rm180
Lai...lai... Siapa cepat dia dapat
Email to migafif@gmail.com

Friday, June 14

Indahnya Ciptaan Allah ...... double rainbow














Thursday, June 13

sembang-sembang anak dan ibu

KUBUR

(waktu tengok cerita teduhan kasih part ifa pergi kubur)

Aiman : ibu kubur tu untuk orang mati kan

Ibu : yer

Aiman : ibu dalam kubur tu ada sapa

dalam hati ibu adussss banyak tanya pulak ibu nak tengok citer ni .....
baru je nak jawab..

Aiman : ibu orang mati kat kuburkan

Ibu : yer aiman..

Aiman : sapa ibu..?

Ibu : emmm arwah aki ibu , arwah mak long ibu, arwah atok, arwah tuk semua kat dalam kubur.. tapi aiman      tak pernah jumpa diaorang sebab dah meninggal dulu

Aiman : ibu.. kalau aiman mati aiman la dalam kubur..kalau ibu mati ibu la dalam kubur

Ibu : erkkkkkkkkkkkkkk (malu aku)
        contoh yang senang jer....

Wednesday, June 12

WW ~ Main-main Pasir





Tuesday, June 11

Rela Tak Makan Kenyang Game

 


geram sungguh ibu..berkali-kali panggil
tapi tetap tak mahu nak makan
kejenya asik mengadap game dan game
bila nak boring ya ... kalau dengan game ni hahaha
jangan kan anak suka main game
dengan ibunya pun sama
dah kemaruk dengan ... Candy Crush
nampak senang game ni tapi aduhaiiii
seksa jiwa koi tauuu... tak cukup nyawa yang 5 tu paksa kawan2 bagi nyawa hahaha
encik somi masih bertahan .. belom terjebak lagi
ala game gula-gula mana dia nak suka huhuhuhu
kalau melepaskan boring mesti layan jugak tu hihi
game masa lapang tak mengapa
jangan sampai kemaruk tak jadi buat keje lain




Monday, June 10

Do It Your Self !

dah lama tak story mory pasal my hero ni ... Aiman
sekarang dia bukan main lagi
semua nak dibuat sendiri
sampaikan ibu dia tak larat nak marah
sebab berkecah sana sini
jenuh ibu tau!
nak larang .... ada baiknya buat sendiri kan

baru ni dia request nak tolong ibu masak
nak masak nasi goreng katanya
menu peberet dia
nak tak nak
aku bagi je la tolong
sebab merengek rengek
hukhukhukhuk!!!!!!



aku masukkan bahan dia tukang godek-godek je la
situasi jadi bahaya
sebab dia tahu pulak camane nak guna dapur tu
tekan bagi keluar api .. control api
huh sangat bahaya!!
encik somi tak bagi dah
dia tolong-tolong ibu masak
risau kalau dia buat sendiri nanti
abaikan la kuali aku yang buruk itu hihihi
kuali mak mertua aku yang bagi masa memula kawin dulu
walaupun buruk aku sayang kuali ni sebab buatlah apa saja ianya tak melekat kalau menggoreng
saiz pulak sedang-sedang je



cukuplah takat ni dulu kamu tolong ibu yer.... nanti tunggu dah besar sikit

Saturday, June 8

Pagi-pagi ngadap ni semua dulu.... Bagi minum

Selamat pagi uolls
Dah bekpes ke belom kami hari ni bekpes nasi lemak jer
Hari ni aku cuti masak sebab ada kenduri kawen n besday party anak member
Yuhuuuu rileks tak ke dapur gitu
Pepagi aku dah ngadap ni semua
Dok belek- belek dok gunting2
Bagi minum untuk segar bugar



Pagi tadi hujan tapi yang bergantung tak dapat minum



Tak sabar nak tunggu pokok cili padi berbuah




Teringin nak tanam orkid tapi tak reti nak jaga
Aku banyak tanam pokok yang senang nk jaga jer... Mudah hihihi
Aku nak buat mini landskap tapi tak buat-buat hmmmmm
Ntah bila la nk jadi 

Friday, June 7

Berapa banyak mesengger yang ada????

Ceritanya pasal mesengger banyak sangatlah pulak sekarang ni. 
Naik pening aku bila tengok hand phone. Kadang tu tak terkejar jugak aku bila dah banyak sangat. 
Tapi sentiasa nak ikut peredaran hihihi... 
dengan whatsapp.. viber..line.. tango..chat on.. we chat.. 
yang baru ni pulak kakao Talk..
macam-macam kan.
tapi yang bestnya jimat sikit bil telefon kita. 
guna data jer
lagi best sebab dapat BE baru tuk kakao talk hihihihi
harap lama la melekatnya kat blog KM nih...






Wednesday, June 5

Dah Lama Tak Interframe









Thursday, April 25

Dealmates Oh Dealmates! Amekawwww!!!!

hampir 6 bulan aku tungu punya tungu
jam aku tu... MULA CERITA 
hmmmm aku pasrah dengan apa yang terjadi
aku amik nasihat semua orang
aku report kes jam aku kat
http://www.nccc.org.my/
aku report hari rabu on 10.4
masa ni bebetul dah pasrah
aku memang takkan dapat jam tu lagi
berharap Dealmates akan refund kat aku
apa yang aku dah bayar....

hari isnin 15.4 aku ada received call dari nombor area KL
mula-mula aku malas angkat
sebab aku ingatkan orang nak promote loan atau pun insurans
tapi aku angkat je la
tetiba mamat ni kenal diri dia
' saya H....... dari Dealmates'
cik ada beli jam fossil kan dari kami kan..?
yer ada tapi tak dapat-dapat sampai sekarang...( nada geram kooo)
ok kami minta maaf banyak-banyak sebab barang baru saja sampai..
boleh bagi alamat cik untuk kita courier...

aku tak bagi pun alamat kat dia
sebab masa beli semua particular dah fill up
aku kata nanti aku sms alamat
nanti dia msg kat hp aku
then encik H sms nak alamat aku and sekali lagi .. MINTA MAAF
sebab lambat hantar


syukur Alhamdulillah hari rabu
jam aku sampai...
hati gembira tak terkata huhuhuhu
sampai juga kat tangan aku!!!!





kita close up sikit... cantik tak hihihi .....???
en somi kata sumer design jam aku blink blink opsss
emmmm betul juga.. tapi hati dah suka nak wat guane kan

pada sesapa yang belum dapat barang lagi dari mana-mana belian online
sila la buat report pada yang berkenaan
in sha Allah....
kalau tak ada tindakan dari kita ... tak akan selesai juga..


Wednesday, April 17

#WW ~ Tambah Satu Lagi Di Bulan April


Beli Rumah Teres Yang iNi.....???????

Tengok kat luar sana macam-macam design rumah sekarang
tumbuh pun cam cendawan ajer
tempat aku pegi keje ulang alik hari-hari
tengok - tengok kejap jer rumah dah siap kat tepi jalan
design rumah sekarang pulak
phewww memang cantik
lagi-lagi yang modern design
meruntun jiwa bila tengok!
harga pun meruntun jiwa gek huhuhuhu
semua 400k ke atas...
sadis sadis!!!!
mahal sungguh .. patut harga rumah naik gaji naik banyak jugak la
hahahaha bole gitu
pasal nak cari rumah.... bagi aku
biarla yang kita suka dengan persekitaran
kemudahan yang ada 
design umah tu sendiri
yang dekat dengan opis
yang dekat dengan segala-galanya hihihihi
asalkan semuanya OK dihati..
rumah yang sedia ada kami beli 
tak duduk sebab semuanya tinggi nun di atas
encik somi aku tak suka... aku suka jer
so kami sewakan ... dapatlah income juga kan
so far alhamdulillah penyewa-penyewa baru ni 
bayar tepat pada masa dan pandai jaga rumah
jangan buat hal sudah.. pening kepalo den!
cerita pasal cari rumah kami nak cari rumah yang biasa-biasa saja
yang ikut kemampuan kami
kalau yang besar dan cantik 
bayar bulan-bulan tapi tak cukup makan pakai soping
camno tuh????
merana badan pulak nanti kan
survey punya survey 
encik somi aku berkenan kat rumah ni...
help! help! bagi aku nafas
nak pengsan aku tengok keadaan rumah ni
dia boleh kata OK!!!!!
fikiran encik somi aku ni 
memang lain sikit
tak sama macam aku 
takpela beli ni dulu ...
aku kata rumah ni BURUK tak sanggup aku
dia kata xper... dia tahulah nanti
nak buat macam mana
kalau korang sanggup tak nak beli??????











sampaikan ayah aku pun kata...
fikir betul-betul sebelum buat keputusan!!!!


geleng kepala dia tengok hihihihihi








Sunday, April 14

Di mana saja....

Phewwwww kalau macam ni
Harus ibu kena cepat kemaskan bilik untuk aiman
Mana aku nak letak ... Nak susun pun
Belom ada idea lagi
Hmmmmm .......







LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

© Copyright Kantan Merah - Designed by Krafty Palette