Thursday, March 31

Jalan-jalan Tengok Wayang



Hari tu kami sajer bawak Aiman tengok wayang. Layan movie 'Hikayat Merong Mahawangsa'....memang terbaiklah cerita nih. Tahniah untuk KRU. Bila tengok movie ni rasa macam bangga ngan Anak Malaysia dapat hasilkan filem yang sebegini hebat bagi aku.

Kata-kata yang aku tak boleh lupa akan Hikayat Merong Mahawangsa ni bila Merong cakap.........argghhhhhh very touching lah!!!!!

Sampai Masa Tibanya Waktu,
Redup Hati Kamu Berdua,
Bila Dua Jasad Bersatu,
Hidup Mati Jadi Bersama.

Tapikan belum pun habis tengok Aiman dah pun cakap "bu...bu...dah..dah..abah..abah..dah..dah..." puas aku ngan n'cik suami pujuk untuk habiskan menonton. Mungkin cerita ni tak sesuai untuk Aiman. Dia rasa boring yerlah epic movie color pulak tak ceria. Ibu ngan abah sangat-sangat teruja. Aiman pulak tak berapa suka. Cuma part lawan-lawan jer dia excited tengok bila part lain dah mula bercakap sorang sambil makan popcorn.





8 comments:

ainnoraini said...

best ye noor...kak ain belum tengok lagi...

mane aiman nak tengok bukan jiwa dia tengok citer tu...cube tengok citer kartun sure tak bergerak punya..

itu namenye rela dalam terpaksa aiman kene ikut jugakkann...

MummyEcha said...

kita pun x tgk lagi citer nie...member ckp pun memang terbaik....macam nak g tengok plak....

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

huihs...tngk wayang...kakD plak dah lama tak tngk wayang ni...setahun lebih ada la....

Amy Syaquena said...

wah bestnya , nie yang jeles nie.. amy sejak akwen dan duduk di kelantan x pernah lagi pergi menonton wayang..sini panggung pun x de huhu~

JaSSNaNi said...

uiiihhh... dah tengok ek.. kita lom.. tapi tu la.. kalau nak masuk pun kena bawa haikal.. kalau tengok ToyStory3 hari tu pun dia leh boring.. inikan citer kita kan.. sure lagi dia boring.. mmmmm.. kena tunggu CD la camni..

isya said...

isya tak berani nk bw iffah lg tgk wayang sbb iffah ni cepat bosan, kang br duduk 5 minit dah ajak balik.. huhuhu

best kn citer tu, dah tgk ms 1st day... ;)

ana said...

kena tgk lagi sekali la klu mcm tu...tak fokus hahahaha

@e_da said...

aiman nanti ibu bawa tengok movie upin ipin plak ek.. mesti aiman suka.. heheh

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

© Copyright Kantan Merah - Designed by Krafty Palette