Thursday, March 24

Memori SPM

Haaa semalam seperti yang kita sedia maklum result SPM dah pun keluar. Selesai sudah debaran yang dinanti selama berbulan-bulan. Pagi tadi masa on the way kerja dengar berita keputusan SPM bagi tahun 2010 adalah terbaik dalam masa 4 tahun.

Aku nak ucapkan TAHNIAH buat adik bongsu aku 'Boy' yang boleh dikatakan berjaya walaupun tak dapat 10A. Sungguh memadai dengan result 4A itu dengan perangainya balik jer sekolah tido pastu bila petang keluar jalan jumpa kawan. Malam pun sama. Bila aku balik kampung mak aku mesti membebel kat aku suruh nasihat dia. Mak sangat risau sebab jarang nampak dia mengulang kaji.Membaca buku apatah lagi.Syukur Alhamdulillah...

Teringat zaman aku pulak dulu masa nak amik result SPM. Aku sekolah berasrama dari form 1 hinggalah form 5. Banyak dugaan dan cabaran sekolah berasrama ni. Dan yang penting banyak pengajaran yang aku dapat di sana. Eh tercerita bab sekolah lah pulak..

Masa nak pergi ambil result berdebar jangan kata ler dada nih. Duduk dalam kereta senyap jer masa tuh memikirkan apalah yang aku akan dapat. Aku pergi ke sekolah ngan ayah masa tuh nak ambil result. Maklumlah aku ni anak ayah hahahaha...Terketar-ketar nak ambil result masa tuh. Syukur Alhamdulillah nak kata best sangat tuh tak jugak. Masa zaman aku tuh pakai sistem agregat lagi. Belum pakai lagi sitem A..A.. nih...Tersangkut jugaklah 2 A1, 2A2...yang lain biasalah 3 , 4 dan 5 hihihihi..6 dan 7 pun hadooo..Aku dapat agregat hhmmmm bawah 15 masa tuh. Aku tak berapa gembira sangat sebab apa yang aku target tak tercapai tapi aku bersyukur dengan apa yang aku dapat. Lebih seronok lagi member sebelah kat dalam kelas namanya Azi pun dapat result sama dengan aku.....Cikgu selalu ingatkan SPM adalah penentu segalanya bagi kamu...

Dan hasilnya beginilah aku seadanya sekarang....

10 comments:

sarah-najwan said...

alhamdulillah berjaya tuu...

yg penting kita ada motivasi utk majukan diri xkira rezak kita..

dwaty said...

result kita lebih kurang la... meh baca memori spm aku plak... baru update... hehehe

norh said...

he he..zaman sy pun pakai agregat..

Amy Syaquena said...

alhamdulillah tahniah adik boy..

sahromnasrudin said...

zaman pakai aggregrat nie kalau dpt berbelas dah cukup bangga rasanya..especially bawah 15..kire cemerlang abes la tue huhuhuh..tp zaman sekarang ada tolak tambah..konpius den huhuhuhhh

mzhany said...

tahniah jugak buat adk noor, boy...

kak Erna said...

tahniah buat adik noor..dan alhamdulllah..dengan kehidupan noor sekarang..

Yasminhamid said...

tahniah buat adik noor..

whitecappuccino said...

tahniah boy..bawah 15 kira cemerlang la masa tu

mama_onie said...

Cakap tahniah kak adik noor... hmmm memori SPM? Tak berapa nak indah sangatlah... memember satu sekolah rasanya ramai yg dpt g obersea, den yo yg x power...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

© Copyright Kantan Merah - Designed by Krafty Palette