Friday, September 30

The Seashell

Last week aku keluar bersantai-santai dengan member aku. Kebetulan dia baru balik dari Sabah. Biasalah kan kalau balik dari mana-mana mestilah ada ole-olenya. Meh tengok apa dia ole-olenya....















Nampak jer nih Aiman terus cakap ..."Ibu ibu ..shelll isi minyak" emmmmm bila tengok memangkan trade mark untuk Shell...Pandai Aiman hehehehhe..





Tq zie...Dia ni memang suka bagi aku benda yang pelik-pelik sikit. Hampir semua barang yang dia bagi benda yang jarang aku tengok. Mungkin bagi orang lain seashell bentuk nih dah biasa tapi aku first time tengok. I really appreciate it.......

Thursday, September 29

Jom Kita Serang 'STOCK CLEARANCE SALES' @ IKANO

Bila tengok ada sales hati kita nih mesti tak boleh tahan punyakan. Lagi-lagi kalau pasal barang-barang keperluan anak. Harus aku serang untuk cari apa-apa yang patut tuk Aiman. Jom kita...apa lagi...macam-macam brand ada nih!




Jalan2 McD Mid Valley

Boring duduk rumah tetiba mulut rasa cam nak makan Mcd. Tapi nak makan di Mid Valley. Sajer jer tuh alasan pada hal nak gi tengok benda lain kat sana. 




tembam mambam muka aku..payah betul nak turun berat badan. nak kena rebus dalam periuk agaknya baru cair lemak segala.....

Thursday, September 22

Pertukaran Akaun Penjaga Kepada Dewasa

Selesai sudah proses pertukaran akaun tabung haji aku daripada akaun penjaga kepada akaun individu. Umur dah 30++ takkan aku punya still akaun penjaga kan hehehehe...lagi pun aku nak buat pemotongan gaji tak boleh bila status akaun aku di bawah penjaga. Dah lama nak buat asik tergendala jer. Kali nih kitaorang ambil kesempatan buat sama-sama 4 beradik sebab cuti raya senang sumer ada berkumpul. Pejabat tabung haji pilihan mana lagi kalau tak Tabung Haji Kuantan. Huh ramainya masa kitaorang pergi tu. Ramai yang nak masukkan duit raya dan ada jugak yang bawak tabung. Nak tunggu mesin kira duit syiling tuh yang aku lemah sikit lambat betul ler. 





Adik-adik aku sibuk menulis borang. Satu set ada 4 helai jenuh nak menulis. Sampai giliran kami yang bernombor 161 teller tu tanya aku. 'Dik ayah percaya ke ni nak tukar kepada akaun sendiri '.....aku gelak jer..sambil tunjuk ayah aku ada kat kerusi tengah tunggu kami semua selesai. Sementara kami sibuk dengan urusan kat dalam  mak aku pulak sibuk melayan cucu-cucunya dalam kereta. Naik pening kepala mak aku huhuhu apa taknya semua lelaki. 





aiman dengan sepupu-sepupunya 4 orang (aidil, iwan, ayraf, aziq) sumer tuh anak adik aku..

Alhamdulillah semua urusan selesai hari tuh. Dan akhirnya....


yang kena potong tuh boleh ler simpan buat kenangan. oh yer camaner ngan duit yang dalam tuh buat kenangan jugak ker ..aku bergurau ngan ayah aku. Ayah aku senyum ajer. Tak sampai hati aku nak amik duit dia. Aku kuarkan dan masuk semula dalam akaun dia lagipun dia pun potong gaji juga untuk kami. Yang belum bekerja takperlahkan macam aku dah tak sesuai sangat dah kalau ayah aku masih potong gaji dia untuk aku....apa pun terima kasih tak terhingga buat ayah!!

Wednesday, September 21

Rezeki Bulan SYawal

Bulan lepas aku ada masuk peraduan Teka Silang Kata. Peraduan anjuran opis terbuka untuk staff dan student. Perserta peraduan perlu jawab teka silang kata dan bagi cadangan untuk penambaikan our portal. So aku pun apa lagi trylah nasib. Teka silang kata nih memang aku suka sebenarnya. Hantar untuk Berita Harian tak pernah menang pun huhuhuhuhu....

Last week masa kitaorang meeting untuk portal di akhir segmen tuh ada ler umumkan the winners...tertanya-tanyalah jugak dalam hati nih. Dapat ker kat aku nih hehehehe!!....nak tau aku dapat apa???







ni ler hadiahnya...tambahan untuk duit raya Aiman. Alhamdulillah..

~WW~ Lesung Batu






Tuesday, September 20

Cer Citer Raya

Dah nak abis Syawal baru aku nak kuar entry pasal raya huhuhuhuhu lambat bebenor kan. Raya tahun nih kitaorang rasa sedih yang amat sebab tak dapat beraya kat kampungkan. Maklumlah ncik somiku kena kerja. Apa nak buatkan dah tugas harung je ler..RAYA tetap RAYA..tema tahun kami pilih color 'grey'. Pilihan aku baju kurung jer ncik somi tahun berbaju melayu teluk belanga selalunya leher cekak musang. Teringin nak beli baju yang ala2 sekarang tapi sedihnya takder saiz huhuhuhu sian kan..


gambar dulu sebelum balik kampung mak aku. Nenek aku memang duduk KL tapi bila raya kami akan balik rumah kat kampung nun di sana. Tak jauh pun dari KL 2 jam dah pun sampai.



keadaan tol gombak first raya. Aku ingatkan lengang orang semua balik kampung.



Dah nak sampai ke kampung kitaorang...Chemomoi lain macam jer nama kan..




 usang dah kan rumah ni..balik waktu tertentu jer...

alamak tergelap plak dah


rumah jarang duduk so peralatan pun tak up to date ler heheheheh



nenek ku tersayang yang aku panggil 'WAN'


tido ramai-ramai best giler!!

Monday, September 19

Cerita Basi Before Raya


nak jalan-jalan soping... Baru kuar simpang rumah kete buat hal ler pulak. Meter, lampu skali dengan temperature diam membuta tak gerak-gerak. Fius rosak huhuhuu.....kena tunggu repair dulu baru gerak. Hancus program nak gerak pagi.

gelagat budak sorang nih time aku menyoping..



 





 Balik kampung before raya sian sebab kena raya kat KL. Balik jumaat ahad dah balik semula huhuhuhuhu...




 









Monday, September 12

Bluewy Oh Bluewy..Kawan Baru

Tiap-tiap pagi bila sampai opis jer perkara pertama yang aku buat ..tengok 'Bluewy' pastu bagi dia makan dulu sebelum aku breakfast. Sekarang Bluewy dah dapat teman baru. Nak tau apa dia meh tengok....




 



hah tu diaaaa 3 ekor sekali..."Lala - yang oren, Lilo - yang itam tuh, Lulu - yang belang2" sangat comey yang nih gerammmmmm..cik somi selalu tak bagi aku nak bela kucing sejak Tom mati..haaa kali nih terus 3 ekor. Member aku yang jumpa Lulu Lala Lilo nih..sian orang buang kat hospital ampang..Dia call aku mms anak2 kucing nih aku terus forward kat cik somi n terus dapat green light tuk jaga..yuhuuuuuu suka sangat ati aku masa tuh.. cik somi kata eh cute lah jaga jer la heheheh..antara 3 ekor nih Lala selalu kena buli huhuhuhu...

Gembira tak terkata sekali dapat 3 ekor !!!

Nyanyi dan Nyanyi

Salah satu hobi hero aku nih nyanyi ler..budak-budakkan kalau kita tengok suka sangat nyanyi kan..bila tengok kat TV siap berjoget bagai..lagu-lagu orang besar nih ada part2 ler selalunya tang chorus jer aku dengar. Aku suka sangat dengar bila Aiman nyanyi..owwwhhh cute giler suara campur pelat-pelat sikit.....



yang selalu aku dengar dia nyanyi....Hey Didle Didle, Humpty Dumpty, London Bridge, Twinkle2 Little Star, Bus Go Round & Round, Old McDonald, Mary Had A Little Lamb, Hickory Dickory Dock, Baa Baa Black Sheeps tak ingat dah aku apa tajuk lagi...banyak sangat lagu kan budak2 nih..Kalau duduk kat Taska lagi banyak aku rasa cikgu2 ajarkan.










Thursday, September 8

Siaran Tertunda

Huh betapa lamanya aku tak hapdet blog..hampir-hampir sebulan lamanya. Apepun aku nak ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir Batin dari kami sekeluarga...masih sempat nak ucapkan Syawal lagi nih....Raya kali nih kami beraya di KL huhuhuhuhu nak buat camaner cik somi kena keje...Kami beraya di rumah Wan bersama mak ngan ayah aku. Mujur tahun ni Wan tak balik awal ke kampung raya sini dulu. Raya di KL tak semeriah beraya di kampung huwaaaaaaaaaaa!!!!! sunyi sepi jer rasa..walaucamana pun Aidilfitri tetap diraikan dengan penuh keceriaan biarpun semua jiran2 dah balik kampung.....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

© Copyright Kantan Merah - Designed by Krafty Palette