Tuesday, September 25

Membilang vs Mengira

balik dari keje badan terasa penat
menu hidangan untuk makan malam
disediakan dengan menu yang simple sahaja.... 'mee goreng'
Alhamdulillah kenyang perut suka hati....
acara seterusnya diteruskan dengan menonton tv
berebut remote perkara biasa sorang nak tengok discovery channel, sorang lagi tak habis-habis dengan katon dan aku semestinya Adam & Hawa.. malam ini juara dimenangi oleh ibu.. masing-masing dah buat muka tanda tak suka nak tengok huhuhuhuhu... sila layan juga okehhhh
tengah aku feeling memfeeling citer Adam & Hawa tu...
mereka berdua........



Abah : Aiman bilang benda yang abah lukis ni lepas tu tulis berapa ok...
Aiman : eh biarlah saya yang lukis
Abah : Biar abah yang buat
Aiman : hmmmmmmm ala abah ni
Abah : ok Aiman bilang ni tau
Aiman : bukan BILANG ... KIRA la abah
Abah : samalah tu...

mari sinilah Aiman ajar abah kira... amboi nak jadi cikgu pulak dia
sambil menulis dan sebut angkanya
encik somi buat tak tahu nombor ... 7
tengok tuh betapa besarnya nombor 7 Aiman tulis
tanda marah sebab Abah tak tahu nombor 7
saja jer nak tengok dia....


lepas mengira disuruh abahnya membaca jawi pulak


untuk cerita Adam & Hawa episod 17 aku memang tak concentrated... tengok gelagat mereka berdua ini...

5 comments:

nur anis said...

hihi..nak jadi cikgu ye...

JaSSNaNi said...

budak2 skrg ni.. kita nak ajar dia.. dia pulak yg ajar kita... mmg sangat2 advance.. yang penting melentur anak biar dari rebung.. kan.. :) pandai aiman..

@e_da said...

lawo la abah lukis.. hihihi

cheqna said...

hehehehehe
abah jadi anak murid la ni ye??

Ween said...

tulisan aiman cantik..lurus je..xbengkak bengkok..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

© Copyright Kantan Merah - Designed by Krafty Palette