Monday, February 14

Mandi Manda

Walaupun kesihatan Aiman tak berapa mengizinkan untuk bersuka ria kami tetap pergi untuk mandi manda hari sabtu lalu. Rugi pulak rasanya kalau tak turut serta dalam hari keluarga yang opis anjurkan ni. Bukannya selalu pun sekali sekala nak bersuka ria bersama kawan-kawan dan family masing-masing. Masa ni cukup sesuai untuk kenal satu sama lain. kali nih buat di Desa Water Park. Ni kali ke 2 aku ke sini. last pegi tahun 99 masa study dulu. Dah lama sangat dah.

Aiman demam sekali package batuk ngan selsema. Seharian meragam serba tak kena ajer. Tak boleh salah sikit nangis ajer. Langsung tak nak bagi respon kalau ada yang nak dukung dia. Nak bersalam pun tak nak. Nak duduk dekat pun tak boleh. Mungkin dia rasa tak selesa sebab tengah demam.

Masa nak check in Aiman tak dibenarkan masuk. Ketinggian Aiman melebihi aras yang sepatutnya. Aiman kena pakai wrisk band jugak walaupun umurnya baru 2 tahun. Aiman memang tak bayar pun sebab kanak-kanak bawah 3 tahun tak perlu bayar. Tak bayar maka tak dapatlah wrisk band. Aku ngan n'cik suami dah ternganga kejap. Gi balik kat urusetia nasib baik ada lebih wrisk band orang yang tak datang. Urusetia bagi yang 'ADULT' taram ajelah labu janji ada..



Walaupun demam mandi dari pukul 10 pagi sampai 4 petang. Gaya macam orang tak demam sajer.






11 comments:

puan nina said...

melompat mcm xdemam..mgkn sbb suke main air ye

EZAN IDMA said...

Aiman comel nye walao demam :)

sahromnasrudin said...

jumpe air terus kebah demamnya kan hehehehehee

Amy Syaquena said...

Jumpa air hilang demam ye.. budak2 macam tue la..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Syoknye dia main air..
sama cm Qis..klu blh hari2 nk bawa turun mandi kolam.. :)

JaSSNaNi said...

Assalamualaikum...
wahhh seronokkkknye kat Tmn Desa Water Park ye.. :) nani lom pernah gi sana.. kalau anak2 nak mandi.. selalu bawa gi wet world shah alam je.. murah.. and makan2 situ pun tak cekik darah.. :) ehehehe.. :P

demam tapi berendam? sebenarnya bagos tau.. sebab badan kering, sebab suhu badan panas.. so kasi kelembapannya.. supaya suhu cepat turun.. sebab tu kalau demam, kena banyak mandi.. cuma sesetengah tu kata jgn mandi.. (mungkin sebab takot sejuk) emmmpphh.. :-?

whitecappuccino said...

Seronoknyerrr aiman men air! demam pun demamlah..asal dapat men..sebenornyer parents dia yg nak sangat men air tu hehehe..

@e_da said...

walaupun aiman demam tp aiman happy kan.. nanti lenkali kita buat tempat lain lak..

sian aiman tak lepas boarding.. hehehe

Amy Syaquena said...

Baru perasan la header baru ke cantik...

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

salam
seronok ko Aiman jumpa air

Aiman tak kesah

azieazah said...

Budak2 kalu dapat main air, memang tak mengaku demam. hehehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

© Copyright Kantan Merah - Designed by Krafty Palette