Wednesday, February 9

Perjalanan KL - Kuantan - KL

Cuti perayaan tahun baru cina baru ni kami sekeluarga ambil kesempatan untuk pulang ke kampung. Yerlah cuti 4 hari tuh rugi kalau tak kemana-mana. Kami bertolak ke kampung hari khamis untuk mengelak dari keadaan jem. Alhamdulillah perjalanan balik ke kampung begitu lancar sekali. Kampung kami tak jauh 3 jam jer dah sampai. Seronok kat kampung jangan cakaplah lagi-lagi adik-beradik ada balik. Cam biasa bila dah sumer berkumpul ni acara wajib 'bakar ayam' makan ramai-ramai. Seronok-seronok....

n'cik suami sedang tekun membakar..rugi lah jadi tukang bakor nih..bakor-bakor orang lain ngap dulu..teringat citer hantu kak limah.."kita bakor! kita bakor! kita bakor!.hahahhaha memang lawak ler..

errrrkk..nasi goreng akan jadi lebih sedap kalau dihidangkan dalam periuk


nak bagi diam umpan raket patah..kalau tak buat gitu jangan harap dapat main


Kami bertolak balik dari kampung hari ahad pukul 5 petang. Dengan harapan jalan tak berapa jem mungkin ramai yang balik hari sabtu. Ternyata sangkaan saya meleset sekali. Sampai jer kat kawasan Lanchang terus jem. Errrrkkk..perjalanan 30-40km/j..bila mau sampai kalau macam nih. keadaan jem tu sampailah dekat hentian genting sempah..pergghhhh panas punggung dah duduk dalam kete. Kesian banyak kereta yang berhenti kat bahu jalan. Ni kes high temperature lah ni tak pun sajer nak berhenti boring sebab jem. Seratus biji ada kot rasanya. Aiman pulak dah meresah jer tak selesa duduk dalam seat dia. yerlah budakkan mana nak selesa lagi pulak kete jalan nyet-nyet. Yang peliknya after terowong terus tak jem..rasanya gara-gara orang berhenti kat jalan di hentian genting sempah yang membuatkan keadaan jam...dari 3 lorong jadi 2 lorong..kami sampai kl malam tuh pukul 12 lebih malam. 7 jam perjalanan balik. Sengal seluruh badan.

aksi-aksi aiman waktu jem







9 comments:

Yasminhamid said...

suami saya balik kelantan.. katanya hari sabtu pun dah jam teruk

My Little Diary said...

salam,

hebatnya si kecik main badminton, sampai patah raket tu... hehe

ainnoraini said...

semua jln jam terukkan ...yg dari utara sampai kat shah alam nak dekat 10jam...

kalau kak ain panas punggung ooo...

JaSSNaNi said...

hehe.. best nye balik kampung kan.. seronok dapat bersama keluarga tersayang.. beramai2 semua.. :) kan kan..
nani balik ke Taiping hari khamis subuh2 lagi.. kul 5.30am tak jem langsung... :) ekekeke.. and balik ke KL lak sabtu lepas.. pun tak jem.. gerak dari Taiping kul 10am.. ehehehe.. senang sket.. tak yah panas2 bunt0t dok dlm jem.. ehehe.. :) lagi pun anak2 sekolah hari isnin.. :) tu yg balik awal wat prepairation.. :)

Kakzakie said...

Salam Noor,

Nasib baik aiman tak sibuk nak itu-ini sana-sini macam blog mamanya. Masih nak senyum dan pakai spek boleh tu.... mamanya yg panas punggung...

whitecappuccino said...

geram tengok Aiman tu! comey sgt2 noor!

sahromnasrudin said...

fuhhhh..mahu patah kaki kalau krete manual kan huhuhuh..tak sanggup nak harunginya

Incik RestNrilekS said...

Wah balik kampung.

Tapi afasal dua gambar atas tuu gelap macam filem chiter Hantu Ju-On nak datang.

Tu dia ko, nasib baik ada raket patah, kalau tak, tak yah cakap le.

Beli la kan dia raket mainan plastik yang kat pasar malam tuu : )

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

aiman pun dah tensyen kot.. tu yg beraksi sakan tu...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

© Copyright Kantan Merah - Designed by Krafty Palette