Friday, July 1

Masalah Jerawat dan Parut

Masalah muka aku adalah berminyak. Bila dah berminyak of course lah ada jerawatkan. Tension tau bila jerawat tengah banyak keluar kat muka. Lebih-lebih lagi time bulan mengambang. Bila muka dah berjerawat parut jangan cakap ler penuh satu muka. Macam-macam produk dah try tapi satu pun tak menjadi. Kecewa sungguh rasanya hati ni. Teringin nak muka cam sha gebu mulus ajer hehehehe...

Sekarang aku tengah dapatkan rawatan dengan doktor. Doktor bagi aku ubat antibiotik 'erythromycin' dengan krim siang dan malam. Buat masa sekarang doktor hanya benarkan aku pkai cleanser sahaja. Clarifying lotion, moisturizer dan compact powder tidak dibenarkan sama sekali. Makanya pergi keje pun selebet jer huhuhuhu...





haaaa tengoklah parut kat muka aku....tengah senyum di kala pagi. Asik gambar aiman jer kan sekali sekala gambor mak dia pulak hahaha!!!!...Aku tengah tak selesa sebab tak boleh pakai bedak. Semacam jer rasanya..pompuan dan bedak kan tak boleh dipisahkan..
Kenapa yer muka aku dah mula banyak tumbuh tahi lalat...yang aku perasan tempat tahi lalat tuh kat tempat bekas jerawat. Dah ler berparut jerawat masalah tahi lalat pulak adoii la.
Doktor suggest kat aku untuk buat laser....ada sapa-sapa yang berpengalaman tak pasal laser2 nih. Aku dengar doktor cakap laser pun dah seram..lagi pun sangat ler mahal bagi aku. Ada member aku cakap rasa pedih dan sakit bila kena matahari tapi terpaksa ler harung sebab nak CANTIK...

13 comments:

sha a.s said...

kak noor comel, "sha " kt atas tu bkn sha kn?! psl muka sha x halus mulus...hihi

kak, ade petua sha boleh share dgn akak...

1) amik tomato, hancur2 kn sket..campur ngan putih telur..bwt masker...

2) tau jelly gamat? ape brand pn xpe, jnji brand yg blh dipercayai la..sapukan kt muka yg dah dibersihkan b4 tdo..kire mcm masker gak...

boleh membantu kot.

east said...

nampak beseri je tanpa bedak..hehehe..baru ni tgk kt youtube bt laser,,adoi seram pulak..

noor said...

sha> semestinya org itu adalah sha!!!! tq bg petua nanti akak nk try buat

noor said...

east> mmg seramkan tu yg membuatkan tkut hati ni nak buat

azwa amani said...

amani pun tak pandai sangat jaga muka nie

ana said...

ya...beauty is pain!!!

Papa Mifz said...

muka papa mifz pun berjerawat...huhu parut jgn cakap....hehe tapi malas nak pk dah...:)

wahida said...

eh, betul la...kenapa taik lalat tu tumbuh kat tmpt bekas jerawat ek? mencik!!

nnt kalau dpt petua share ye...

whitecappuccino said...

tak boleh la kalau tak pakai bedak..nak pakai jugak.

@e_da said...

heheh laser sakit gak kot kan.. takpe nak cantik kena tahan sikit.. hehehe

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

ayu aje tu...

Jerawat kReen mesti tumbuh sebulan sekali. nyamfah !

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

jerawat tu kdgkala penyeri.. hehehe
ye, sebulan skali die wajib terjahhhh..

fazilzura said...

zr suke gune nutrimetic.. tp kalau pencuci sgt suke gune sabun FZs cosmetic.. muke jd licin

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

© Copyright Kantan Merah - Designed by Krafty Palette