Monday, February 27

Tiada Lagi Surat Khabar Hari Ini

setiap hari kami menanti
kedatangan uncle kabilan
dengan berjacket hijau
membawa segala surat khabar
yang dipesan untuk opis

bila sampai sajer
dia mesti cakap
'hi puan ini semua untuk hari ini'
jika cuti uncle akan simpankan paper untuk kami

tapi pagi ni
aku sangat terkejut
lepas hantar aiman
bila aku nak buat u'turn
untuk ke opis
aku ternampk
surat khabar yang melayang-layang atas jalan
dan hampir menutupi seluruh badan
seseorang di tengah jalan
dan....................


itulah uncle kabilan ...berjacket hijau
sayu ..tapi dapat tengok dari jauh ajer
apapun uncle kuatkan semangat yer!!!!!!
aku pun tak tahu sama ada uncle masih ...............
sbb dia terbujur kaku...

7 comments:

ainnoraini said...

harap-harap uncle tu selamat la yee...

syawalsimpsons said...

harapkan yang baik je la tok uncle tu...semoga pasni dier masih lagi hantar paper lagi...

Kakzakie said...

Kesiannya pepagi dah terjadi padanya... Noor boleh jumpa pulak masa accident tu. Mesti sedih kan...

east said...

sedih...(eh ada bayangan jari kt gambo tu).

MulutPayau said...

semoga uncle tu selamat.....

azieazah said...

Ya Allah. Sedihnya. Semoga Uncle Kabilan selamat dan boleh hantar paper lagi macam biasa.

@e_da said...

nor sedih lak tgk uncle tu terbaring camtu.. sian dia sgt2

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

© Copyright Kantan Merah - Designed by Krafty Palette