Friday, December 31

2010 left...welcome 2011

good bye 2010
and....lets welcome 2011
let me wish you happy holidays and advanced wishes for the wonderful new year!!!!





Thursday, December 30

Hureyyyyy esok cuti

Seronoknya esok cuti...dapat 3 hari berehat. Nak balik kampung baru ajer balik. Nak pergi ke mana tak tau pulak destinasinya. Nak ajak n'cik suami ke Genting dia tak nak pulak. Alasannya mesti ramai orang pegi sana nak celebrate New Year..betul jugak..duduk umah jerlah jawabnya..rehatkan badan sambil-sambil ternak lemak dalam badan..

melayan kerenah budak kecik sorang nih yang semakin pandai itu ini....pandai lak buat muka kelakar..keje dia nak besarkan volume speaker bingit telinga aku dibuatnya..pas dah buat gelak-gelak suka.... geget karang baru tau..




Wednesday, December 29

TEMA BIRTHDAY WONDERPETS

Syukur alhamdulillah majlis untuk aiman berjalan dengan lancar. Majlis dimulakan dengan bacaan doa selamat yang dipimpin oleh ayah mertuaku. Lepas abis baca doa semua tiba turn acara potong kek pulak. Disebabkan preparation yang last minit aku terlupa sesuatu...pisau kek..alahai naperlah boleh lupa. Nak gi kedai cari memang dah tak sempat. Maka terpaksalah guna pisau yang ada kat dapur..Aku nak ucapkan terima kasih untuk semua yang datang hari tu..next year tak tau lagi nak sambut besday aiman kat mana dan tema apa.....kena tengok dulu apa yang dia suka..




besday boy




family aku tengah menikmati juadah

mak mertuaku berbaju biru


santai habis ini family.....


....musical chairs diiringi dengan lagu wonderpets...


Tuesday, December 28

Kerja Amal

Awal Disember aku telah mengikuti satu program kerja amal dan khidmat bakti. Program tersebut diadakan di rumah anak yatim di kawasan Selangor. Betapa sayunya hati aku bila melihat anak-anak tersebut. Tambahan pilu bila aku melihat anak yang lebih kurang sebaya dengan aiman..
Apabila kami sampai ke perkarangan rumah tersebut anak-anak ini terus beratur menyambut kedatangan kami dengan hormatnya. Anak-anak ini kelihatan berdikari sekali tanpa disuruh oleh guru mereka.
Kami telah bersama-sama mengadakan aktiviti gotong-royong membersihkan dan menceriakan rumah. Jelas kelihatan anak-anak ini begitu gembira sekali semasa aktiviti diadakan.






PREPARATION FOR BIRTHDAY THEME

Acara untuk besday aiman bermula pukul 3 petang. Jadi kerja-kerja menggantung, menampal, menyusun aku wat dalam kul 12 tengahari sebelum tetamu datang. Jemputan aku hanya jiran-jiran sekitar kawasan rumah mak mertua ajer. Aku ngan n'cik suami decided buat kat luar rumah. happening sikit kan kat luar...hidangan secara buffet...



tuuu dia...surprise banner tuk aiman special dari untie ida & uncle ajoy & cute little boy mika...thank you very much my best frenz......seingat aku ni gambar aiman masa pegi wedding Bienda hari tuh. Pandai wat surprise yer diam-diam..tak mintak pun gambar aiman dari aku hihihihi.. aku ngan n'cik suami suka sangat-sangat...lawakan pandai hubby dia buatkan tuk aiman. apa yang penting...."wonderpets.....wonderpets"....Actually hubby ida memang business line printing. Sapa-sapa yang nak tempah tuh bleh ler melawat ke blog best frenz aku nih. Macam-macam dia buat and design pun lawa-lawa untuk kita buat pilihan. Boleh jugak untuk custom made..pasal harga kena tanya tuan punya badan pasal aku punya fully sponsor gitu....ngeh..ngeh..ngeh..


laksa penang & laksa kuah lemak


simple decorating ideas done by us




Monday, December 27

Belajar Azan

Sekarang bila dengar jer azan kat TV aiman terus ambil sejadah kecik dia dan bentangkan. Aiman terus buat-buat cam azan..Sebut Allah......mendayu-dayu..pas azan tadah doa konon-konon baca doa lah. Mula-mula nak azan kumat kamit mulut dulu...aku ngan n'cik suami tengok jer gelagat dia..suka sangat tengok...mencuit hati






MAJLIS HARI JADI TEMA WONDERPETS

Dua tiga hari aku tak dapat nak update blog dengan berblog walking..last week aku agak busy sikit dengan kerja-kerja opis. ..nak siapkan SKT, nak siapkan anual report,...sambil-sambil tu aku curi-curi jugak masa buat preparation untuk besday aiman. Last week kan besday aiman yang ke 2 tahun (23.12.2010). Tahun ni kami celebrated besday aiman kat kampung n'cik suami. Preparation agak kelam kabut sikit sebab semuanya buat last minit seminggu lagi nak celebrated. Aku dan n'cik suami pilih tema party untuk aiman 'wonderpets'...aiman suka sangat tengok katun nih..aku pun suka dengan lagu wonderpets tuh weeeeeeeeeee!!!!...



goodies bag untuk yang datang



segala jajan aku bungkus dalam nih pastu aku letak tag




benda-benda yang aku letak dalam goodies bag...




last minit tak dapat nak tempah kek wonderpets..semua yang aku contact minggu nih tight schedule tak dapat nak buat..lagi pun order last minit huhuhuhuhu

.....nanti sambung siri 2.....



Thursday, December 23

Thank You Very Much Abah

"Thank you for the anniversary present abah"...
walaupun tak dibungkus hadiahnya huhuhhu
i really appreciate it
senyap-senyap jer gi beli tak bawak orang
takut nanti nak yang macam-macam yer


kalau habib jewel kan best hahahaha..
apa-apa pun syukur alhamdulillah






LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

© Copyright Kantan Merah - Designed by Krafty Palette