Monday, June 27

DSLR Nikon @ Canon

Dah lama kitaorang teringin sangat nak ada DSLR. Baru ni berkesempatan nak membeli. Weekend baru ni pergi survey kat Nikon & Canon. 2 jenama ni bermain di hati. Tak tahu mana satu nak pilih. Masing-masing ada pro & cons...Dalam 2 ni hati lebih berat kepada Nikon. Bagi aku Nikon the best on color setting. Hmmm Canon plak friendly user. Tengah pening yang mana satu nak pilih. Nikon D90 vs Canon 600D...fikir-fikir baik angkat D7000 tapi kitaorang ni bukan pro pun  huhuhuhu....mahal pun satu hal gek melebihi budget tuh... kalau ada sapa-sapa yang pengalaman dengan DSLR nih meh la share..'saya budak baru belajar'....








 

Abah sibuk tengok camera cam biasa aku sibuk amik gambar Aiman. Aiman pulak ngamuk nak gelongsor yang display tuh...Alahai sekali pijak patah punah ranah sayang oiiii...tak cukup tuh ngamuk nak train jugak..naperlah kedai camera ada semua ni...

13 comments:

ainnoraini said...

ade gak tapi en somi n anak yg sulung gune...
kak ain tak berapa pandai...selalu gune hp atau camera biasa jer...

Gieyana said...

betui2..Canon friend user n sgt2 ringan body dier compare tue Nikon..n me mmg guna Nikon..tgh aim dh amik D300 nnt..tue pon kalau ada rezeki..:)

both mmg da pro n cons kan..but depend pd individu lah minat yg mn satu kan..:)

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

wah2..bestnya,,,,kakD pun memang tringin jg nak pakai DSLR ni..bajet tak dak lg...huhuhuhu...

jgn kata aiman... train tu kalau farah tngk pun mau nya mengelupor nanak...

cucu umie said...

atie memang suka DSLR but now xmampu lg nak beli..sellu pinjam meber jer.. n member pon suka ayie ambik gmbo..kehkeh

sha a.s said...

hehhh.....klik klik jela pasni ye kak noor? ehehe

diana said...

saya pun teringin jugak la nak beli..
lepas ni boleh ambik gambar banyak2..
klik..klik..!jhhehe

azieazah said...

Rasanya ramai orang pilih Canon kan? Jenama lain hebat juga, tapi ramai orang nak amik yang popular kot.

DSLR memang hebat! Tahniah sebab sudah mampu miliki. Saya pun tingin gak...



Gambar Merapu Seorang Menantu...

ana said...

nak gambar cantek beli nikon...dh ada pengalaman pki canon.

east said...

nikon..pehtu snap gambo aiman byk2 ye..

Hanis MY said...

comelnya aiman, kami guna canon, semoga dpt buat pilihan terbaik k...

nanakimie said...

hehe....budak kecik semua mainan dia nak..hehe.....pasneh da ada cmera baru boleh la sis ambek gambar aiman banyak2:)

AnneRaini said...

Ikut kata hati sendiri..jgn ikut kata orang...

@e_da said...

pasni blog kantanmerah mesti gambo cuncun kan..heheheh cayokkkkkkkkk

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

© Copyright Kantan Merah - Designed by Krafty Palette