Wednesday, January 5

Azam untuk kurus

Azam untuk kurus ni dah bertahun-tahun lamanya..tapi tak terlunas juga. Betapa susahnya diri ni nak kurus. Nak kurus azam kena kuat..semangat kena kuat..banyak kali percubaan untuk berdiet tapi hasilnya tetap gagal. Faktor utama misi tidak berjaya lain tak bukan tak consistent sepanjang masa berdiet. Gagal disebabkan beberapa faktor. Perut mudah rasa lapar... bila berdepan dengan makanan.....malas untuk exercise....kalau sapa-sapa ada sebarang pendapat...pengalaman.. pasal kurus nih jomlah kita share bersama.."sharing is caring".....





24 comments:

*diera* said...

oh mahu mencuba green apple diet tea?
trial pek ada.. huhu testimoni silakan ke

http://hadiahhidupku.blogspot.com/p/green-apple-diet-tea.html

diera-0193333806

@e_da said...

huwaaaaaaaaa sama ngan aku.. tak disiplin.. bila tgk makanan kdg2 lupa tgh diet.. ehhehe camana ni... jom diet..diett

ana said...

org kata nak berdiet jgn berenti mkn terus...makan dlm kuantiti sket dan elak jajan.

whitecappuccino said...

kurangkan nasi n roti...mkn dlm kuantiti sedikit..makan before 8pm..

eT said...

eT kurus sbb malas makan..ngeee

noor said...

diera> ok ker produk tuh..rasa camner hihi rasa penting sbb nk telan

ida> sama2 la kita bdiet pas nih

noor said...

ana> bila dh mkn susah nk amik kuantiti sikit..aduhai tu yg masalah besarnya

cik nor> nor ingt pun nak krgkan nasi ngan roti..nasi wat gemuk lah

Yasminhamid said...

sama la kita.. akhirnya azam tinggal azam... godaan makanan lagi kuat

Amy Syaquena said...

amy kurus makan banyak mane pun x badan x naik nie dok sibuk nak kasi berisi sikit..

Sharinginfoz said...

semoga capai apa yang diazamkan

sarah-najwan said...

nak kurus yer...
akak lak nk berisi..hehee

sha a.s said...

sis noor, sha pn semangat nk trunkan berat ni..psl rs da makin chubby...ehehe...tp petua yg paling mujarab ialah...

JGN MKN NASIK langsung!

sure cpt trun..tp hati kena betul2 kuat semangat la..pehtu kena rajin exercise, so cpt sket trun...

so far, bile buat semua tu, hasilnya berbaloi...

nk lebih afdal, puasa jela trus utk beberapa tempoh...niat ganti puasa ke..puasa sunat ke...

zati said...

moga azammu akan tercapai =)

mzhany said...

huhuhu sama mcm hany...ahah sokmo tewas cis cis cis...tp skrg tgh kumpul balek kekuatan utk berdiet secara sihat hehehe...

akak opis hany slalu ckp pagi jgn tinggal mkn sbb nnti tghr ko akan lapo gile2, pastuh ko mkn byk...diet ape mcm tu. pastu ko elakkan mkn mlm, xpun jgn mkn nasik mlm...

ha itu le yg akak tu bgtahu hany..maybe noor bleh gak singgah blog2 yg cite psl diet nih...

JaSSNaNi said...

nak try resepi nasi beriyani tu.. amik la.. nani share untuk semua.. :D

nak diet?
sama la.. nani try dari tahun lepas.. tahun lepas berjaya kurangkan sket berat badan.. lebih kurang 5kg.. tapi skrg makin menjadi2 makan.. makin bulat dah.. mmg tengah nak mendiet ni.. tapi nak makan dulu ape yg teringin2 dulu.. ehehehe.. tu yg payah.. nanti dulu!!!! jangan ade dlm diari tu.. kalau NANTI DULU!!! sampai bila? mmmm sendiri mau tau.. kehkehkehk... nani tak kuat semangatttttt..

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

hehehehe...sama la kitA...tapi entah bilanya nk kurus ni...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Cakap pasal kurus memanglah menaikkan semangat.. hehe..


Empat bulan lepas minum susu soya SD2 selama 2 bulan. Turun dalam 6-8 kg. Ada n3 pasal ni.


Sekarang dah stop minum hanya kontrol makan. Skip makan malam dan tengahari makan lauk-pauk saja.

*diera* said...

noor.. rasa mcm air green apple.. heheh sedap.. boleh beli trial pek pun...

yang azrina 0307 kata minum soya pun sedap.. tapi sy tak try agik.. penah dengar.. hehhe so far serasi dengan green apple ni sy teruskan je..

tapi sy dah amik selang sehari da.. sbb da boleh kawal makan sendiri.. n perut pun mcm cepat kenyang kalo makan pun.. hehehhe

noor said...

kak min> camanerlah kan kita nk krs..xthn godaan

amy> kamu sgt beruntung huhuhuhu

sharinginfoz> tqvm

kak sarah> jgn kak nanti jd cam nor pyh nak turun

sha> mmg btl kena xmkn nasi kan..tp semangat kena kuat..

zati > tq amin...

hany & nani> apa lg cara yer tuk kita nak kurus..ssh nk tahan nafsu mkn alahai...

kak rina> nor pun try susu tuh trn 4kilo pastu stop naik mendadak kak sbb xjg mkn

noor said...

tq semua bg pendapat kat nor..
nor kena kuat semangat nih!!!!

east said...

nor,,kita punye problem yg sama..xde displin mau diet..asik lapo jek..selera manjang..tp aku mau kurangkan,lebih2 lg mkn mlm..ni aku dah start sikit2..

puan nina said...

kite pulak nmpk mknn sdp je xleh tahan nafsu makan 2..adeh

mamasyafi said...

Hi sis..sedikit perkongsian topic kurus di blog saya yer
https://mamasyafi.wordpress.com/2013/08/22/bila-lecithin-dan-alfalfa-bergabung/

mamasyafi said...

Diet memang perlukan azam yang kuat. Yang penting kalori control & physical activities

Jemput baca blog saya untuk info berkaitan https://mamasyafi.wordpress.com/2013/08/22/bila-lecithin-dan-alfalfa-bergabung

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

© Copyright Kantan Merah - Designed by Krafty Palette