Tuesday, January 4

Oh Keretaku.....

Pagi tadi bila nak start kete tetiba tak hidup plak..haiihhhhh my engine just cracking only like fuel tak sampai. Nasib baik n'cik suami tak pegi keje lagi. Boleh lah dia tengok2 kan. Setelah ditilik-tilik.....fuel pump failure....
Masuk ni dah 3 kali kete aku rosak benda yang sama. Pergi jumpa mechanic dan diaorang akan cakap this is common problem for waja. Nasib badanlah kan. Nak buek camno terima jerlah. Nak jual aku sayang pulak lagi 3 tahun jer pun nak habis bayar. Pakai jer lah...
Baru ari ni berhajat nak pegi cek dividen ASB ngan ida. dah ada pulak yang menanti...





17 comments:

@e_da said...

alahai sian ko nor.. nampak nya dividen tu baiki keta la nampaknya...

ana said...

biasa la kete dh tua...kete ana pun dh 5thn pki, nak jual sayang. dh malas nak tggung hutang

Lulu caldina said...

mcm tau-tau jer keta tu dividen masuk, yer..

noor said...

ida> nampak gayanyer gitu ler..tu pon kalau hado huhuhuh

noor said...

ana. btl tuh nor sbenarnya mls dh nk utang2 nih

noor said...

lulu> tulah pasal..br nak hepi2 sket

JaSSNaNi said...

assalamualaikum noor...
ooohh noor pakai waja gak ke... sama la kita.. nani pernah gak ade masalah tu.. fuel pump.. sebab pump minyak tak sampai.. tu yg dia jadi camtu.. skali nak tukar plak dekat rm500 lak tu.. itu yg rikon.. kalau ori mesti lagi mahal.. tapi best nye satu waja ni.. selesa dan sesuai utk mummy2... ehehe.. tul tak? oppss noor pakai waja ape? CPS? CAMPRO? atau waja biasa.. (cam nani) ehehe..

*diera* said...

alala pagi2 di awal tahun ye.. takpe mungkin ada hikmah tu.. sabar dan redha ye..

heheh umah sy ader promo baik bangat.. dapat jimat lebih dr rm50 mai singgah http://hadiahhidupku.blogspot.com/2011/01/promo-rm-100.html

east said...

alahai,,siannye ko..sabo yek..

EiJa ZaQuaN said...

ermm..selalu mcm tu la..msti ade jerk benda yg nak guna duit..mcm tau2 jerk tgh ade duit..huhu..sabar jerk la kan..

noor said...

wsalam nani
ooo nani pun sama yer
nor pakai waja biasa jer
bkn campro

noor said...

diera hrp2 gitulah kan

noor said...

east> mak lbh sbor dh nih huhuhu

noor said...

eija cam ner lah nak lebih2 ek ada jer nk kena bayor

Amy Syaquena said...

waja memang selalu problem macam tue..amy dah berapa kali kena dulu akhinrya hai hai bye bye..penat dah asyik dok merawat dia je..

gadisBunga said...

salam..

nampaknye kete tu yg merasa dividen. hihi~

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

sabo2 ye...
BTW kakD dah folo sini dah dear...
tq for komen blog kakD...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

© Copyright Kantan Merah - Designed by Krafty Palette