Wednesday, January 26

Makanan Jawa

Semalam petang ke pasar tani intai-intai nak beli makanan apa. Kadang sampai tak tahu nak beli apa. Macam-macam ada. Tapi macam-macam ada tu benda yang sama sahaja. Sesekali tekak ni nak jugak merasa sesuatu yang berlainan. Tertarik pada satu gerai yang menjual lauk pauk sebab ramai orang berpusu-pusu membeli makanan jawa 'Nasi Ambeng'. Suka tak makan makanan jawa. Bagi orang jawa of courselah kan. Bungkusan nasi ambeng nih punyalah besar dari nasi bungkus biasa. Macam-macam ada kat dalam. Ayam goreng berempah, ikan masin, serunding, mee goreng pon hado dan sayur campor..bila makan memang tak habis lah..trylah kawan-kawan bagi saya sedap cuma tengok pada keadaan mee tuh cam serem sket nak makan hihihihi...


16 comments:

mzhany said...

wow mcm menarik. noor hany xpernah mkn nasik ambang nih. duk skudai sethn xjugak cuba ;)

Amy Syaquena said...

menarik tapi amy tak pernah makan dan tak pernah dengar pun..nie baru lihat dan dengar hu3...

JaSSNaNi said...

nani pernah makan gak nasi ambeng ni.. sedap la.. tapi asben asyik cakap nani org endon.. sbb pandai makan makanan diorang.. :( sian siannn.. kan.. hihi..

kuntumz said...

aah lah, nmpak sedap..tpi kat tempt saya tak nmpk lagi org jual...
klo ada mmg beli punya...
adoii lapo lah plak...

sha a.s said...

x penah try...tp kalau da bcmpur2 tu, sha kureng sket..ehehe

*diera* said...

owh tak pernah try.. tapi teringin nak juga.. hehehe err kalo kita request tak nak mee tu bole ke? heheheh ke memang pakej gitu

azieazah said...

Wahhhh nak Nasi Ambeng!

enak tuuu...

east said...

nasi ambeng ni mesti campo mee skalikan..lauk lain kadang xsama..masa pregnant adif aku suke mkn nasi ambeng..

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

nasi ni sedap tak?

whitecappuccino said...

ciknor tak penah mkn dan kat tempat ciknor memang takder

noor said...

hany> trylah...hihi kt jhr pon xder ek...

amy> agk2 kt klantan ada ker jual kn..mana tau ada try cr leh cuba kan

nani> hahahha org endon..selera sama ek..errkkk

kuntumz> slalu ada kt psr2 mlm ada jual

sha> lg2 bila dh bercampur ngan mee yg color itam tuh scary sha hihihi

diera> bleh kot xnak..

kak azie> sdpkan..tp kalau nk buat mmg mls sbb leceh byk benda nk kena prepare

east> kalau hbis mkn sebungkus tuh mmg ko teror arrrrr..byk glerr

kak D> bleh tahan gak rasanya..trylah kak

ciknor> dtg tpt nor ada jual hihihi leh kita bersua rasa

Ati Masrif said...

suka nasi ambang
dah sekarang duk tmpt org jawa
sedap!

unknown girl said...

hye.. x pernah try la plak..hehe :)
cm beshh..

azzey said...

Makanan popular org Jawa ni...:)

isya said...

belum penah cuba, sedap ke noor?? ;)

@e_da said...

alahai sedapnya noor.. pasal malam sini takde jual..teringinnya

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

© Copyright Kantan Merah - Designed by Krafty Palette