Monday, January 17

Nak bela kura-kura

Teringin sangat rasa hati nak bela kura-kura. Ni gara-gara berjalan ke rumah member tengok dia bela macam best ajer. Member kata tak susah pun nak jaga. Bagi makan dan rajin bersihkan badan dia jer. Kat rumah dah lama tak bela apa-apa binatang pun. Last bela kucing tu pun 4 tahun lepas. Sangat sadis kucing yang diberi nama 'kakak' telah hilang dicuri orang. Ada jiran nampak orang nepal yang kerja kat kilang kain yang curi huhuhuhu..katanya kucing dijadikan lauk untuk mereka. Arggghhhhh bila ingat-ingat balik sedih sangat...ada ke kucing dimakannya..

Petang ni pergi pet shop nak cari kura-kura. Nak cari kura-kura yang macam ni...


kecik comey jer..green color








16 comments:

JaSSNaNi said...

memang senang jaga kura2 ni.. nani pun pernah jaga gak.. time tu beli sebab teringin sangat.. sekor rm8.. beli sekor je.. malam2 kalau tengah tido.. kadang2 dengar la bunyik batu dlm akuarium tu.. sebab kura2 mcm aktif je mlm2 ni..
hmm tapi kesudahannye kura2 tu mati.. sebab time pindah rumah, abang ipar masukkan dalam kete dia.. last2 dia lupa yg kura2 tu dlm kete.. kitorang lak menyimpan rumah sebab baru pindah kan.. tak ingat banyak benda2 ni.. last2 kura2 tu mati.. sebab 2 hari dalam kete abang.. huhu.. sedeyyy sebab dia tak tau yg kura2 tu dlm kete dia.. :(

Qamarul said...

huhu dulu adik saye main kura2..

bagi kura2 jalan kat lantai..
pastu die leh terlupa lak kura2 kat lantai tue.

hilang lari terus kura2 tue..
taktau laa dah jadi mutan ke ape..
mmbesar ngn tikus ke.. hehe

ainnoraini said...

kalau kak ain takut..nnt kura2 tu gigit ker...

anak2 teringin nak belenye...kak ain jer yg tak bagi...

Innanie | Ariffin said...

sya penh bela kura-kura... tapi dah mati sebab kat badan dia tumbuh ketumbuhan!!

baca ni k: http://coklateyes.blogspot.com/2010/09/bila-hidup-tiada-internet-dan-beebop.html

Amy Syaquena said...

Amy pernah bela kura-lura dulu tapi lepas kejadian hampir jadi ku di gigit terus fobia nak bela lagi...

p/s: nanti kalau ada masa amy buatkan tutorial ok..tapi skrang nie tak boleh janji keje banyak sangat..x sempat nak kejar di buatnya...

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

wah2 mcm jg kAN....tapi klu kakD nk bela ada nk dan ni...dgn ank pun dah pening..kan tambah lg peningnya..huhuhuhuh....

sha a.s said...

tp sha terus jd takut.....ntah knpe takut ngan kura2...ehehe

noor said...

nani> siannyer kura2 tuh.....2 ari lemas rimas dlm keta alahai...xdpt nk bygkan tanpa mkn minum..mmg sian

qamarul> gamaknya dah besor itu kura2 hihihi

kak ain> tkt lak dgr kena gigit..bglah kak ain diaorg jg mesti best!!

innanie> eh bleh jgk kura2 kena gitu yer,,bdn keras ingt xleh kena..

amy> tqvm..
alahai siannya kena geget..jari dh ler halus mulus hihi

Kak D> try dulu tgk camner..hrp diaorg xkacau ler kura2 tuh

sha> cutelah kura2 ..jgn tkt hihihi

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

sy pun pernah bela gak sepasang kekure ghitew, time cintan-cintun dlu.. tp siyes, musyuk sgt bau bekas die yg ltk makanan tu, kena tuko tetiap ari air..

sarah-najwan said...

anak akak pom teringin nk bela kura2..

akak xgemar..tapi nk pujuk gak..bg bela ikan..hehe

Solihin Zubir said...

saya ada sepasang kura2 sebelum ni..
tapi tinggal yg jantan je skang..
yg betina meninggal 2 minggu lpas..
xsempat nak jodohkan diorg.. sob3.. T_T

whitecappuccino said...

kat umah akak ada bela kura2 kecik ni..

Ati Masrif said...

anak kak ati ada bela juga

lecehlah..kuat berak tau
kotor je bekasnya tu

@e_da said...

seronokla aiman lepas ni ada kura2 buat kawan.... wah cantik signature baru..hehehhe

Amy Syaquena said...

Morning..

amy singgah pagi sebelum kembali di entry seterusnya di petang nanti..hope berupdate la he3... happy working dear..

Hana Kirana said...

Anak Hana Kirana baru-baru ni pun minta kura-kura...

just nak kongsi Entry :

http://hafiszalfamily.blogspot.com/2011/01/danisy-dah-dapat-kura-kura.html

Air dia kena rajin bersihkan.. kalau tak keruh...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

© Copyright Kantan Merah - Designed by Krafty Palette