Tuesday, January 18

Cucur Jagung

Alhamdulillah..semalam balik dari kerja jalan tak berapa jem. Kalau hari-hari macam ni kan best. Tak perlu nak mengharung jem lama-lama. Sampai rumah pun lebih awal dari biasa. Tetiba angin rajin datang lak nak buat minum petang. Selalu balik kerja badan rasa penat jer. Menjengok dalam peti apa bahan yang boleh dibuat makan. Setelah dibelek2 menu pilihan adalah 'Cucur Jagung'..sangat sesuai untuk dimakan seisi keluarga. Dihidangkan pulak bersama dengan teh O pergghhhhh .....sambil menonton tiramisu..







19 comments:

sha a.s said...

wahhhh.....mcm harum saje cucur tu..eehehhe

My Little Diary said...

salam,

hurmmmm sedapnya... lama dah tak makan.. hehe

sarah-najwan said...

da lama xbuat cekodok gini..huhu
dulu zmn durian..asik buat cekodok durian..ehhe

JaSSNaNi said...

wahhhh... sedap.. sama la.. nani kalau penat pun masak gak.. sebab nak kena jaga tekak ni.. mcm2 kepingin.. kekeke.. paling2 i like is cucur udang.. :) but now days kepingin sesangat nak makan keladi goreng.. tapi lom beli2 keladi.. kalau gi kedai after work.. kadang2 keladi pun dah tak nampak rupa.. :(

eT said...

lama xmakan cucur nih...sedap kan3...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Wah sedapnye..
Sedap dimkn time masih panas2 tu..pekena dgn Teh tarik..ermmm..kenyang.. :)

Anonymous said...

cucur jagung sedap tu...makan diwaktu petang...

ainnoraini said...

cucur jagung sedap tu...makan diwaktu petang..

ainnoraini said...

cucur jagung sedap tu...makan diwaktu petang..

sahromnasrudin said...

kalau tgh hujan, makan cucur mmg sedap aje..kalau tgh panas, goreng pisang la paling laku pd sy heheehhe

Ati Masrif said...

ini masin ke ..manis?

MIL kita suka buat cucur jagung
tapi masin..sodap gak

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

adus...meleleh aiq liuq kakD ni...sedap nya mkn panas2...memang mengiurkan la...

nisa said...

saya suka taruk ikan bilis sekali..manis2 masin...sodapppp

Cikgu Tie said...

lama dah tak buat cucur jagung.
sedapnya!

Yasminhamid said...

sedap sedap sedap.. akak suku semua jenis cucur...termasuk cucur jagung.kucai dan taugeh..makan panas-panas sedap..

Azuan said...

arghhh..best gile duk rumah..hakhak!

Amy Syaquena said...

glurrrrp sambil menelan air liur.. makan panas2 kena pulak teh panas memang best...

whitecappuccino said...

ala sedapnyer noor! lama tak makan..

@e_da said...

nak try la buat..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

© Copyright Kantan Merah - Designed by Krafty Palette