Monday, January 16

Pisang Helang

Semalam dapat kiriman dari kampung. Mak kirim pisang helang. Hmmmm betapa panjangnya pisang ni. Aku sangkakan ianya Pisang Tanduk tapi bukan. Fizikal pisang helang ni lebih kurang sama sahaja dengan pisang tanduk. 



Sebiji memadai untuk kami bertiga. Bila dipotong serong-serong banyak dapatnya...ummmmpphhhh sekali bila digoreng! tak percaya sila try okeh..





lebih panjang dari botol sos cili bersaiz besar


Balik kampung nanti nak mintak anak pokok pisang helang ni nak tanam kat rumah...bila berbuah boleh di share beramai-ramai...sebiji pun dah terlalu kenyang!

10 comments:

@e_da said...

tanam tau.. aku nak cop sebatang cukup la.. hihi

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

pes time sy tgk pisang ni..

Kakzakie said...

Tapi memang macam pisang tanduk kan...

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

mak aih mmg panjang ler..

eija ni selalunya tau makannya, pisang jenis ape x tau...hehe

nuyui a.k.a miss YUI said...

sedap2.. suka pisang..

anitadiana said...

noor..panjangnya..ne 1st tahu ada pisang helang..ingat pisang tanduk..coz..dia panjang lurus kot..kalu tanduk tu lain ya noor...

Hanis Azla said...

first time dgr nama & tgk pisang ni.. panjang sungguh ekk..

east said...

aku penah jumpe pisang ni kt kg aku segamat..mmg panjang gile..first time aku tgk pun tkejut..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

panjangnye pisang ni..
Baru tau ada pisang Helang..

Dalila Hamid said...

amboi...besaqnya pisang.... first time tgok

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

© Copyright Kantan Merah - Designed by Krafty Palette