Thursday, January 12

Seni Silat Sembah Pahang

Aku yang sebenarnya first time dengar nama silat ni...walaupun aku sendiri anak jati Pahang. Setahu aku silat gayong, silat cekak, haaaa yang ni paling aku suka silat pulut!Selalu kalau nak tengok orang bersilat pulut masa kenduri kahwin. Seronok layan ada muzik siap dengan gendang anak, gendang ibu, gong dannn serunai.

Silat Sembah Pahang ni baru jer wujud kat kampung kitaorang. Tu yang bertambah teruja nak tengok. Bagus jugak ada aktiviti macam ni tak de lah budak-budak muda melepak tak tentu hala. Masuk silat lagi bagus!

Training untuk majlis perasmian kat depan rumah cikgu yang mengajar...kitaorang sajer bawak Aiman nak tengok apa reaksi dia






Tiba-tiba dia dah pergi dekat dengan orang bersilat....teruja sungguh si hero
oh tiru gaya orang duduk mencangkung



cuba nak tiru buat bunga silat....


tak boleh nak concentrate brader sebelah tengok gelagat Aiman yang sibuk jugak nak bersilat sekali dengan sound effect hiyaaaaa!! hiyaaaaaak!



MAJLIS UPACARA PERASMIAN










8 comments:

My Little Diary said...

wah....mcm best je kan??
tak pernah pun belajar silat...
kalau saya rasa nak tendang org...saya tendang ikut suka jer...takder seni langsung...:)

Zana Adieyza said...

zana xpandai bersilat.. hihihi..

salam kenal dr zana.. keep blogging!

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Bestnye..
hehe..comel jer gaya Aiman tiru gaya abg2 tu. :)

nuyui a.k.a miss YUI said...

bgus ni..

leh la p blaja tu..

Eye_nee said...

kalau dah lelaki lah namanya...mmg mengalir darah pahlawan dlm bdn walau pun kemetot mcm tu..hehe..comey jer dia...

fieda said...

bagus aktiviti ni...
salam kenal..

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

hiyakkk!! geliati lak tgk aiman..


baguslah budak lelaki didedahkan dgn aktiviti camni kan..


mcm my boy asyik berulit dgn sy dan kakaknya..risau plak..sy n kakaknya pakai lipgloss dia nk pakai gak..sy n kakaknya solat pakai telekung suh dia pakai kupiah dia x nk..nk telekung gak..adoih

whitecappuccino said...

minat nampaknya tu.tentu gelihati tengok gelagat dia.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

© Copyright Kantan Merah - Designed by Krafty Palette