Tuesday, January 17

Reward Untuk Anak Bujangku

Sepanjang Aiman sekolah ni..bila ambil jer dari sekolah aku mesti akan tanya kat sekolah tadi buat apa dan bla...bla..bla....biasalah kan ibu mesti lah nak tahu jugak apa perkembangan kat sekolah. Kat cikgu of courselah tanya jugak. Risau juga dalam ati ni kalau-kalau dia tak nak folo aktiviti....Bila aku jemput Aiman aku akan buat isyarat kat cikgu maksudnya ok ker anak saya...cikgu balas dengan buat thumbs up! legaaaaa ibu..

Last week aku teruja bila dengar Aiman baca Surah Al-Fatihah dari ayat 1 sampai ayat 7....SYUKUR ALHAMDULILLAH ...ibu banggalah dengan Aiman baru je seminggu sekolah. Selalunya bila dia boleh lakukan sesuatu aku dan cik somi akan up up dia dan kami akan bertepuk tangan dan sama-sama akan cakap 'Pandainya Aiman...! Apa lagi senyum melebar sampai telinga dan dia akan kata yeahhhh!!!!!!!

Lepas baca surah dia berzikir pulak.....ohhhh sekali lagi kami teruja!!!! 

Menyanyi ABC  lalalallalala.........dan mengira...barangkali nak tunjukkan skill la ni apa yang dia belajar kat skul

Aku tanya Aiman cuba Iqra' pulak...alif...ba...ta..sa...jim
Aiman terus cakap ..."Eh bukanlah...A ...BA....TA..SA...JA.."  oooo ye la Iqra kan...

Oh ye ker...aku cover malu dulu-dulu aku ngaji kena baca Alif sampai Ya...pastu A I U, BA BI BU....muqaddam cover depan color hijau...

Ok.. Ibu tengok Aiman dah boleh itu ini.....Ibu nak bagi rewards sket lah!


 belum ada lagi color kuning.....kereta tu pulak tak besar sangat senang nak bawak ke sana sini. Koleksi Aiman yang lain dah ada yang tercabut tayar..tercabut wire emmmmm






Aiman suka sangat dengan McQueen ni...Aku pilih yang ada tyre kat zip. Senang nak bukak tutup.

8 comments:

Kakzakie said...

Jangan kata ibu sajayg suka aiman... auntie pun turut suka. Insya-allah aiman akan jadi anak yg cerdik...

Papa Mifz said...

Sure aiman akan belajar lebih rajin then boleh kumpul hadiah byk2 ;-)

east said...

aiman,sama le beg kita,,kata adif..bagus aiman pandai,,cepat belajar..bagus!

sumysya said...

cantiknya beg tu...

Yumida said...

sronok kan bebudak skg..bak kata org taraf hidup dh meningkat..dulu..zmn skolah2 dulu..guna beg lusuh jer..main jahit..tiap2 thn..alhamdulillah..skg bebudak x perlu merasa itu lg..kerana PM kita mmg menitikberatkn rakyatnya

dwaty said...

budak2 bila buat sesuatu yang membanggakan patut diberi ganjaran... ini akan menaikkan semagatnya... syabas aiman...

MaryaYusof said...

Salam,
Wah, anak saya pun suke Mc Queen tu ;))) Salam kenal & follow~

Wany Mickey said...

mane nk cari beg mcqueen tu?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

© Copyright Kantan Merah - Designed by Krafty Palette