Thursday, April 12

Mencari Idea Untuk DEKORASI RUMAH

sapa-sapa yang mencari idea untuk mendeko rumah
tak kiralah rumah baru atau lama
meh aku nak sharekan pasal satu buku ni untuk inspirasi
bagi aku it works!
aku lebih suka refer buku compare magazine.
Buku ceritanya details sikitlah. magazine pun best jugak!


Buku nih dah lama kat market. Harga RM 100 terbitan Meredith. Bagi aku buku ni banyak membantu untuk interiors. Aku suka buku ni.
For design basics buku ni ada terangkan pasal COLOR, PATTERN, TEXTURE, ELEMENTS, SURFACES. LIGHTING, WINDOWS and FURNISHING. So kita boleh refer kat situ apa yang kita mahukan.

Dan juga rooms by room semua ada. Kita boleh tengok untuk living, dining, family, kitchens, bathrooms, kid's rooms, bedrooms, outdoor living and yang aku suka working spaces. Dalam ni jugak ada tunjukkan tip susun atur perabut bagi sesuatu ruang. Ada juga tip untuk ruang kecil nampak lebih besar dan macam-macam lagi lah hehehehe!!!

contoh ligthing..dekat mana yang sesuai untuk pencahayaan lampu. Ada banyak lagi tapi tak larat nak snap hihihi....




permainan warna bagi sesuatu ruang....



ok selamat berdekorasi mendekorasi !!!!
tak sabar nak ke book fair april ni mesti banyak buku-buku baru!!!!!!

11 comments:

anitadiana said...

bagus betul..ita main taram aje...rumah pun kecil...

wan nurul hezrina said...

bagus gak ek buku nie.kalau nak deko2 umah oklah beli baru dapat guide yang betul

noor said...

ita rumah nor pun kecik juga hihihi...tp suka tgk buku2 interior nih

noor said...

wan..mmg best nor suka..byk membantu

MamaEma said...

bagus buku tu, tunggu rumah siap dulu lah..

Atia Adina said...

bagus gak buku ni....saya mmg blur bab deko2 ni

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

sy pun suke deko, tp tgk gambar ajela dlu.. heheh
blom rezeki lg nk deko2 umah sendiri wlpn dh ada.. ;-p

nuyui a.k.a miss YUI said...

cntik2 deconya..

Masya said...

wahh macam tau² jer kt tengah buntu.. nak decoo rumah.. maklumlah rumah tu.. dah lama ddk tapi.. nak deko tak pandai.. main belasah jer. ade buku ni ok jugakkan boleh buat rujukkan...

SumeSakan said...

aduh mmg tengah nak cantik2 kan umah nih...tp idea merdum...kena cari sumber inspirasi jugak la nih jawabnya...ehehehhe

Nazayiena said...

Bagus juga buku nie yea,biasanya Kak Nurul beli majalah je spt anjung seri....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

© Copyright Kantan Merah - Designed by Krafty Palette